Clădirea Judecătoriei Jimbolia a rămas nefolosită cinci ani deși a fost renovată

Clădirea Judecătoriei Jimbolia a rămas nefolosită cinci ani deși a fost renovată

Primăria Jimbolia se va muta în sediul judecătoriei din localitate, care a rămas nefolosită de cinci ani, deşi a fost amenajată în urma unei investiţii de 400.000 de euro.

Ministerul Justiţiei a decis desfiinţarea Judecătoriei Jimbolia, care nu a funcţionat niciodată.

ceasta a fost construită ca urmare a unei hotărâri de guvern din 1999. Construcţia a început în 2003, în timp ce MJ era condus de Rodica Stănoiu, iar trei ani mai târziu, în timp ce ministru era Monica Macovei, după ce clădirea a fost finalizată, a rămas cu lacătul pe uşă.

În continuare, sediul cu pricina a consumat bani, pentru întreţinere, dar niciunul dintre miniştrii care au urmat nu s-au mai interesat de soarta lui. Un calcul estimativ ne arată că până în prezent, clădirea a «mâncat» peste 100.000 de lei. « Spre exemplu, numai în 2009, s-au cheltuit 35.000 de lei pentru întreţinerea imobilului, suma regăsindu-se în facturile de energie electrică, gaz şi un post telefonic fix », a declarat Lavinia Biriş, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Timiş, instituţia care gestionează Judecătoria Jimbolia.

Primarul solicită clădirea pentru a muta administrația orașului

Acum, oficialii de la Ministerul Justiţiei au decis închiderea oficială a judecătoriei din oraşul timişean. Primarul din localitate, Gabor Kaba, speră să obţină astfel sediul pentru a muta aici administraţia oraşului. “Această judecătorie a fost amenajată într-o casă pe care primăria a cedat-o, la momentul respectiv, Ministerului Justiţiei. Acum am aşteptat să apară HG prin care Judecătoria Jimbolia se desfiinţează oficial, şi am făcut demersurile pentru a primi înapoi clădirea”, a declarat edilul. Acesta argumentează cererea prin aceea că în prezent Primăria Jimbolia funcţionează într-o clădire veche, improprie.

La nivel naţional vor fi desfiinţate opt instanţe: una din judeţul Timiş (oraşul Jimbolia), una din judeţul Caraş-Severin (Bocşa), două din judeţul Constanţa (Cernavodă şi Băneasa), una din judeţul Dolj (Bechet), una din judeţul Giurgiu (Comana), una din judeţul Olt (Scorniceşti) şi una din Prahova (Urlaţi).

Ne puteți urmări și pe Google News