Evenimentul Zilei > Social > Ciuhodaru acuză „privatizarea” sistemului de sănătate: „Supraviețuiesc cei cu bani”
Ciuhodaru acuză „privatizarea” sistemului de sănătate: „Supraviețuiesc cei cu bani”

Ciuhodaru acuză „privatizarea” sistemului de sănătate: „Supraviețuiesc cei cu bani”

Medicul Tudor Ciuhodaru nu este de acord cu adoptarea unei ordonanțe de urgență care să permită decontarea serviciilor medicale, de către CNAS, în spitalele private, la fel ca și în cele de stat.

Tudor Ciuhodaru a declarat că această ordonanță va duce la „privatizarea” sănătății, arătând că se va ajunge la situația în care supraviețuiesc doar cei cu bani. ște doar cel cu bani.

„Atunci când vorbim de programele naționale de sănătate nici astăzi nu sunt acoperite în totalitate pentru că sunt subfinanțate. Iar în acest context, pacienții sunt și astăzi puși pe liste de așteptare, iar cei care vor avea bani în buzunar vor putea să se adreseze unde vor dori ei, dar având acei bani vor putea să sară peste rând și să treacă în fața celor care au nevoie în acel moment de aceste programe de sănătate. E un fel de haiducie în sens invers: iei de la săraci și dai la bogați”, a spus Ciuhodaru pentru Antena 3.

Guvernul intenționează să permită bolnavilor să se trateze în orice spital consideră necesar, iar Casa de Asigurări de Sănătate să facă decontul, în limita anumitor plafoane pentru fiecare tip de intervenție. Temerea cea mare vine din partea spitalelor de stat, unde se consideră că sistemul este deja subfinanțat și că nu se vor găsi resursele necesare funcționării sale.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: