Evenimentul ZileiPoliticaCe mesaj a primit Cîțu de la Angela Merkel. România, Germania şi „relaţia specială”

Ce mesaj a primit Cîțu de la Angela Merkel. România, Germania şi „relaţia specială”

Ce mesaj a primit Cîțu de la Angela Merkel. România, Germania şi „relaţia specială”
Prim-ministrul României, Florin Cîţu, a fost felicitat recent de cancelarul german Angela Merkel şi a reacţionat la rândul său cu un mesaj în care a subliniat că între România şi Germania există o „relaţie specială”.

Cîţu a punctat şi că între România şi Germania există şi o relaţie ce are caracter strategic. Amintim că Angela Merkel l-a felicitat la scurt timp după ce a preluat şefia Guvernnului României.

„Mesajul transmis de doamna cancelar Angela Merkel, în primele zile ale mandatului de prim-ministru, este reconfirmarea relaţiei speciale, cu caracter strategic, între România şi Germania.

O relaţie bazată pe valorile comune europene şi pe cooperarea economică foarte puternică”, a transmis Cîţu pe Facebook.

Cîţu de abia aşteaptă întâlnirea cu Merkel

„Pandemia provocată de Covid-19 ne-a dovedit încă o dată cât este de importantă colaborarea la nivelul UE. Doar împreună putem trece cu bine criza sanitară”, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului.

„M-aş bucura ca situaţia pandemică să permită cât mai curând o întrevedere cu doamna cancelar Angela Merkel. De îndată ce situaţia epidemiologică va face posibil acest lucru”, a completat Cîţu.

Ce i-a spus Merkel lui Florin Cîţu

Cancerlarul Germaniei, Angela Merkel, şi-a manifestat interesul pentru o întâlnire cu premierul Florin Cîţu.

„Stimate prim-ministru. Vă felicit călduros pentru alegerea dvs. ca prim-ministru al României.

Relațiile dintre cele două țări ale noastre sunt excelente. Ca parteneri în Uniunea Europeană și aliați în NATO, împărtășim valori comune și lucrăm foarte strâns împreună.

Lupta împotriva pandemiei de coronavirus ne prezintă tuturor provocări mari. Ea ne-a precizat încă o dată cât de importantă este cooperarea strânsă în Uniunea Europeană.

Vă doresc mult succes în sarcinile guvernamentale care vă stau în față. De îndată ce pandemia o va permite, aștept cu nerăbdare o întâlnire personală cu bucurie.

Cu salutări, Angela Merkel, Cancelar federal al Republicii Federale Germania”, se arată pe bundeskanzlerin.de.

Plan comun la cel mai înalt nivel

Altfel, amintim care sunt ultimele intenţii anunţate de Emmanuel Macron, Merkel şi Ursula von der Leyen. Preşedintele Franţei, cancelarul Germaniei şi preşedinta Comisiei Europene continuă strategia colectivă de achiziţionare de vaccinuri de către Uniunea Europeană.

Cei 3 sunt „hotărâţi să continue” achiziţionarea vaccinurilor, chiar dacă a strategia colectivă fost atacată mai ales de Germania.

„Această coordonare europeană trebuie să acopere atât comenzile pentru vaccinuri cât şi unităţile de producţie din Europa”, se arată într-un comunicat prezidenţial remis de partea franceză.

 

 

 


Accesează: