Nu uitaţi să citiţi măcar o carte în această vară!

Nu uitaţi să citiţi măcar o carte în această vară!

Internetul ne ocupă aproape tot timpul, este un fapt real şi asumat până la urmă, dar oare este suficient pentru formarea unui tânăr? Şi aici ne referim la cei care n-au trăit niciodată plăcerea de a ţine o carte bună în mână, de a-i citi cu nesaţ fiecare filă rugându-se să nu se mai termine...Se spune, în urma unor statistici, că cei de până la treizeci de ani nu mai citesc, iar cartea tipărită este considerată un corp străin, inutil.

Aproape că a devenit un clişeu această frază: Tinerii de azi au învăţat că citirea unei cărţi nu contribuie cu nimic material la bunăstarea sa, că nu te poţi îmbogati  de pe urma unei cărti. Cu ce te alegi dacă pierzi timpul citind o carte? La ce foloseşte cultura generală căpătată lecturând cărţi? O căutare pe Google şi gata, ar spune un tânăr dependent de internet.

În acest context aţi putea citi, că tot este perioada vacanţelor, următoarele cărţi:

- Magicianul, de John Fowles: criticii cataloghează romanul ca fiind o capodoperă. Vă veţi convinge de asta numai după ce o să citiţi romanul, cam voluminos dar nu vă speriaţi după primele pagini nu mai renunţaţi la carte.

Ne puteți urmări și pe Google News

- Chirurgul - Tess Gerritsen: romanul urmărește povestea unui criminal în serie cu niște aptitudini chirurgicale deosebite, mânat de o furie interioară să ucidă.

- În ape adânci - Paula Hawkins: romanul are în prim-plan povestea unui râu care, de-a lungul a câteva decenii, a luat mai multe suflete nevinovate. Treaba detecivilor este să afle dacă aceste decese au fost simple accidente sau crime premeditate.

- Viermele de mătase - Robert Galbraith: romanul prezintă poveste unui fost polițist militar care acum este detectiv paricular și care este însărcinat cu diferite misiuni. Una dintre ele este să găsească un autor de cărți care a dispărut din senin.

- 61 de ore - Lee Child: romanul face parte din seria „Jack Reacher” și pune în joc capacitățile unui fost polițist militar de a ieși din încurcături la fel de repede pe cât intră. Acesta este martorul mai multor crime dubioase și ajunge la un moment dat să fie chiar el ținta.

- Casa Păpușilor - M. J. Arlidge: romanul face pare din seria „Hellen Grace” și prezintă povestea unei polițiste care are de rezolvat cele mai dubioase și sinistre acțiuni criminale. În această carte, ea trebuie să prindă un psihopat care răpește fete și le sechestrează în beciul casei (recomandare infopinia)

- Bright lights Big city, de Jay McInerney sau, Un veac de singurătate, de Gabriel Garcia Marquez.

- Every Last Lie - Mary Kubica. Nu puteam ocoli un thriller care te tine captiv până la ultima filă a cărţii.

- Scorpia - de Anne Tyler, la fel de captivantă. A fost numit  „Romanul anului 2016” în World Magazine.

Ca o concluzie: aveţi ce alege pentru acestă vară toridă, numai să vreţi să citiţi...