Ciprian Marica, omul care aduce golul

Ciprian Marica, omul care aduce golul

Atacantul nationalei a punctat de trei ori in ultima saptamana, prilej cu care si-a redescoperit prietenii care-l uitasera la greu.

Fotbalistul roman Ciprian Marica a marcat, marti seara, primul sau gol pentru VfB Stuttgart in Liga Campionilor, dupa ce sambata reusise sa sparga gheata in Bundesliga, iar miercuri punctase pentru echipa nationala a Romaniei, in partida cu Albania. Atacantul a adus victoria svabilor in meciul cu Glasgow Rangers, scor 3-2, inchizand tabela, in minutul 85, cu o executie de „varf” autentic: desi avea adversar in spate, a reusit sa devieze balonul in plasa dintr-o pozitie care nu-i permitea sa vada poarta decat cu coada ochiului!

Cumparat asta-vara de campioana Germaniei de la Sahtior Donetk pentru opt milioane de euro, Marica a dezamagit la inceput. Acum, el pare sa-si merite investitia si salariul anual de doua milioane de euro, dupa ce, la un moment dat, se punea problema sa fie cedat la o alta formatie. Pofta de gol a lui Marica ii bucura si pe fanii tricolorilor. Fostul dinamovist e favorit la postul de titular al nationalei la Euro 2008 (el numarandu-se si printre preferatii selectionerului Victor Piturca).

Laudat de nemti

Ne puteți urmări și pe Google News

Revenirea atacantului tricolor a fost apreciata si de presa germana. „Marica a inscris un gol de zahar”, a considerat „Bild”, in timp ce „Kicker” a notat sec: „Marica aduce prima victorie pentru VfB”. „Cu un gol de vis, Marica a adus prima victorie in Liga pentru echipa sa. Romanul a asigurat succesul cu o lovitura senzationala in minutul 86”, a apreciat si televiziunea „Sport 1”.

EVZ: Ciprian, gata, a iesit soarele si pe strada ta? Ciprian Marica: Pai, era normal sa se intample acest lucru. La inceput, cand mi-a fost greu, putini au fost alaturi de mine. Asa suntem noi, romanii. Acum, dupa ultimele goluri, primesc felicitari din toate partile.

De ce natura au fost problemele tale? Nu mi-a fost usor sa ma acomodez la noul meu club. Am schimbat campionatul, colegii... In plus, ca atacant trebuie sa fii pus in valoare, sa primesti pase bune, iar tu sa marchezi. Ca fundas, spre exemplu, iti permiti sa mai dai o pasa gresita, sa mai faultezi... Ca atacant, altele sunt cerintele. Viata e mai grea pentru cei care cauta golul.

Resimti oboseala, dupa ce ai jucat la foc automat in ultima saptamana? N-am probleme de natura fizica. Ce sa fac? Asta e munca mea, serviciul meu... Eu mi l-am ales. Cum ar fi sa ma plang de oboseala la doar 22 de ani? Doar sunt tanar. Tanar si fericit, dupa ultimele goluri.

Ce le transmiti suporterilor echipei nationale? Sa traiasca bine! Stiu ca sunt destui romani alaturi de mine. Cativa dintre ei au venit aseara (n.r. - marti seara) la meciul cu Glasgow, pentru a ma incuraja. Aveau cu ei steagurile Romaniei. I-am vazut in tribuna. E placut sa stii ca esti sustinut de compatrioti.

Esti unul dintre cei mai ravniti burlaci din fotbalul romanesc. Cum stai cu dragostea? Stati linistiti, n-am motive sa ma plang (rade).