Ciorba și supa se pot congela, dar nu oricum, timpul de păstrare este în funcție de ingrediente. Iar pentru congelare, trebuie să ții cont de câteva reguli importante.
Ciorba dar şi supa se pot congela. De exemplu, ciorba de legume poate fi păstrată la rece pentru cel mult 48 de ore. Ciorba de pui poate fi consumată și după 48 de ore de stat la rece. Ciorba de porc sau vită poate sta foarte bine la rece chiar și 72 de ore. După aceste perioade, dacă a mai rămas, trebuie congelate. După trecerea acestor perioade petrecute la rece, obligatoriu trebuie să le congelați.
Ciorba și supa rămasă se poate congela
Ciorbele sau supele trebuie păstrate în recipiente de sticlă sau de email, niciodaţă în caserole de plastic. Vasele cu mâncare gătită trebuie să fie amplasate în zona cea mai rece din frigider. Trebuie închis bine capacul cu ciorbă astfel încât să nu intre aer.
Aceasta rezistă cât se poate de bine în congelator, iar atunci când o să o dezghețați va avea același gust ca în ziua în care ați gătit-o. Ciorba rezită la congelator doar trei luni. După ce acest termen gustul nu va mai avea aceeași savoare.
Ciorba. Sursa foto: Pixabay
Cum să îngheți supa, astfel încât să aibă un gust la fel de delicios ca în prima zi
Pentru a le congela există câteva reguli de care să ții cont. Dacă obișnuiești să gătești ciorbă în care pui smântână sau lapte, nu este indicat să o congelezi. Aceste două ingrediente se separă la congelare de restul ciorbei. Poți adăuga aceste două ingrediente după ce decongelezi ciorba și o încălzești pentru a o consuma.
Important: ingredientele care se adaugă la final, în ultimele minute de fierbere ale ciorbei, este mai bine să nu fie puse in ciorbă sau supă dacă aceasta urmează să fie congelată.
Alimente care pot fi congelate. Sursa foto: Pixabay
Nu doar ciorbiţele se poate congela
Nu doar ciorbiţele se poate băga la congelator, acest lucru este valabil pentru mai multe produse. De exemplu, puteţi congela următoarele alimente: pește – 6 luni, legume – 12 luni, carne de vită – 3 luni, carne de miel – 2 luni, carne de porc – 3 luni, pui/ curcan/ rață – 3 luni, fructe – 6 luni, suc de fructe – 12 luni, ciorbă – 3 luni, supă – 6 luni, pâine – 3 luni, prăjituri – 3 luni, unt – 12 luni, sosuri – 3 luni.