Evenimentul Zilei > Politica > Cioloş despre schimbarea lui Curaj: „Aş fi vrut ca suspiciunile de plagiat să fi fost REZOLVATE până acum”
Cioloş despre schimbarea lui Curaj: „Aş fi vrut ca suspiciunile de plagiat să fi fost REZOLVATE până acum”

Cioloş despre schimbarea lui Curaj: „Aş fi vrut ca suspiciunile de plagiat să fi fost REZOLVATE până acum”

Premierul Dacian Cioloş a afirmat că în mandatul ministrului Adrian Curaj s-au făcut unele progrese pe partea de învăţământ universitar, însă s-ar fi aşteptat ca până acum să fie rezolvată problema plagiatelor pentru care au fost depuse plângeri.

"La Educaţie s-au făcut progrese pe partea de cercetare, mai ales pe partea de învăţământ universitar. A fost o întârziere pe pregătirea CNATDCU, acea structură abilitată să ia decizii în privinţa suspiciunilor de plagiat unde a fost nevoie de modificare legislativă, după care această instituţie a trebuit restructurată. Eu aş fi vrut să avem rezultate şi cel puţin suspiciunile de plagiat prezente în spaţiul public şi pentru care au fost depuse plângeri să fi fost rezolvate până acum. A început să lucreze această structură, dar nu aşa de repede cum mi-aş fi dorit", a spus Cioloş la TVR1.

În opinia sa, în perioada următoare trebuie să se insiste pe partea de învăţământ preuniversitar, iar noul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, "poate să aducă un plus din acest punct de vedere".

Cioloş a adăugat că schimbarea lui Adrian Curaj în perioada Bacalaureatului nu afectează acest examen.

"Bacalaureatul nu depinde doar de ministru, avem un secretar de stat acolo care are însărcinări specifice", a mai afirmat premierul, potrivit Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: