Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș, ATAC la Guvern, după furtuna violentă din vestul țării
Cioloș, ATAC la Guvern, după furtuna violentă din vestul țării

Cioloș, ATAC la Guvern, după furtuna violentă din vestul țării

Fostul premier, Dacian Cioloș, a spus că deși furtuna din vestul țării nu putea fi oprită, oamenii ar fi putut fi preveniți.

Furtuna foarte violentă din vestul țării nu ar fi putut fi oprită. Însă oamenii care și-au pierdut viața, zecile de răniți, ar fi trebuit să fie preveniți despre iminența acestui fenomen extrem”, a scris Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

El a concluzionat că „sistemele de avertizare și informare a populației NU au funcționat. Este limpede că autoritățile responsabile și fiecare dintre noi trebuie să fim mai bine pregătiți și în alertă în cazul unor astfel de evenimente”.

„Condoleanțe familiilor lovite de furia naturii, putere și însănătoșire grabnică celor răniți”, a transmis fostul premier.

IGSU a informat, astăzi, că în urma fenomenelor meteo severe de duminică seară înregistrate în vestul ţării, opt persoane au decedat.

Premierul Mihai Tudose a declarat, ieri, că „După urgie, luăm măsuri, avem bani pentru calamități. (…) Asta e. Ce să facem? Să dăm o lege să nu mai bată vântul?”

Furtunile violente au lovit toată zona de vest a țării, provocând 8 morți și 145 de răniți dar și importante pagube materiale. Mai multe drumuri sunt închise, 5 trenuri sunt blocate din cauza unui acoperiș prăbușit peste rețeaua de contact din zona Timișoara Nord, iar zeci de localități și cartiere au rămas fără curent electric.