Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu se joacă cu nervii lui Iohannis. Ping-pong cu „perla” lui Corlățean
Ciolacu se joacă cu nervii lui Iohannis. Ping-pong cu „perla” lui Corlățean

Ciolacu se joacă cu nervii lui Iohannis. Ping-pong cu „perla” lui Corlățean

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că Parlamentul va trece extrem de rapid prin Parlament Legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon.

Astfel, actul va fi trimis din nou spre promulgare președintelui Iohannis după ce acesta a trimis anterior legea spre reexaminare.

„Ştiţi că a fost legea iniţiată de colegul meu, Titus Corlăţean. Vom proceda cum am făcut şi prima oară. Vom trece cât mai rapid această lege şi o vom trimite din nou la promulgare”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri la Dâmboviţa.

Vicepreşedintele Senatului Titus Corlăţean, preşedintele Departamentului de politică externă al PSD, a declarat marţi că trimiterea la Parlament pentru reexaminare a Legii de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon reprezintă un „gest ruşinos” care îl descalifică pe preşedintele Klaus Iohannis şi a susţinut că şeful statului „dispreţuieşte simbolistica naţională românească”.

Corlăţean a menţionat că Parlamentul va duce până la capăt procesul de adoptare a acestei legi şi îl va obliga pe Klaus Iohannis să o promulge.

„Astăzi, cel care pretinde că este preşedintele tuturor românilor a demonstrat încă o dată că este cel mai lipsit de respect pentru identitatea şi simbolistica naţională românească dintre toţi şefii de stat ai României de după 1990. Pseudopreşedintele României a dovedit încă o dată lipsă de respect pentru sacrificiul Armatei Române în Primul Război Mondial, pentru jertfa românilor de pe o parte şi de alta a lanţului munţilor Carpaţi, care au luptat, unii dintre ei, sub ocupaţie imperială austro-ungară înainte şi în Primul Război Mondial pentru realizarea Marii Uniri, pentru reunificarea naţiunii române. Acest gest este, totodată, şi o supremă desconsiderare a eforturilor uriaşe întreprinse de reprezentanţii elitei politice, diplomatice, administrative şi bisericeşti a României postbelice de atingere a obiectivului naţional de reunificare”, a scris Corlăţean pe Facebook.

El a susţinut că preşedintele „nu încetează să semene ură, dezbinare şi să împrăştie venin în societatea românească”.

„Trimiterea la Parlament pentru reexaminare a Legii de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon reprezintă un gest ruşinos care îl descalifică încă o dată pe cel care, cu încălcarea atributelor constituţionale prezidenţiale, nu încetează să semene ură, dezbinare şi să împrăştie venin în societatea românească. Klaus Werner Iohannis nu a fost, nu este şi nu va fi preşedintele nostru, al românilor. Este o persoană care dispreţuieşte simbolistica naţională românească şi care le refuză românilor bucuria de a sărbători, potrivit legii, recunoaşterea internaţională a Marii Uniri a Transilvaniei cu România”, a mai menţionat senatorul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, marţi, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru declararea datei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon. Şeful statului arată în cererea de reexaminare că adoptarea de către Parlament a Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon a generat numeroase critici atât din partea experţilor, cât şi a organizaţiilor neguvernamentale şi că ar trebui iniţiată o analiză şi largi consultări cu privire la aceasta.