Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu l-a somat pe Iohannis să-i ceară demisia „premierului penal” Florin Cîţu
Ciolacu l-a somat pe Iohannis să-i ceară demisia „premierului penal” Florin Cîţu

Ciolacu l-a somat pe Iohannis să-i ceară demisia „premierului penal” Florin Cîţu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat în forţă miercuri seara, după ce s-a aflat că Florin Cîţu a fost închis pentru două zile în SUA, motiv pentru i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să-i solicite demisia prim-ministrului.

ARTICOLUL 106 din Constituţia României prevede că „funcţia de membru al Guvernului României încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege”.

„ARTICOLUL 107 – (1) Prim-ministrul conduce Guvernul României şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului României, care se dezbat cu prioritate.

(2) Preşedintele României nu îl poate revoca pe prim-ministru.

(3) Dacă prim-ministrul se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului României ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în guvern.

(4) Prevederile alineatului (3) se aplică în mod corespunzător şi celorlalţi membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile”, se arată pe cdep.ro.

Marcel Ciolacu

Ciolacu nu concepe ca Florin Cîţu să continue

„După ore bune în care speram la o #RomâniaNormală în politică şi la o retragere a premierului Florin Cîţu, solicit preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia şefului Executivului!

O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni. Vorbim, domnule preşedinte şi dle Cîţu, de aceleaşi legi care au încheiat şi alte aspiraţii politice pentru fotoliul de la Palatul Victoria!

Românii aşteaptă un semn de maturitate politică! Nu doar: Wow, şoc, explicaţii incomplete şi scuze…de adolescent întârziat! Atât am auzit astăzi de la premierul Florin Cîţu despre faptul că a stat 2 zile în închisoare”, a scris Ciolacu pe Facebook.

O ştire care atârnă greu pentru Cîţu

Ştirea despre problemele pe care premierul le-a avut în SUA a fost lansată pe site-ul legalizam.ro, ai carui reprezentanţi au explicat cum s-a ajuns la această dezvăluire.

Florin Cîţu

„Motivul pentru care aceasta știre despre prim-ministrul României iese la iveala dupa 20 de ani, este că Florin Cîțu candidează pentru postul de președinte al PNL.

Datorită acestui fapt, sursele noastre politice, care susțin contracandidatul domnului Cîțu, au început să îi sape groapa și ne-au furnizat această informație pe care noi o considerăm de interes public”, se arată pe pagina de Facebook a celor de la legalizam.ro.

Liderul Guvernului României a confirmat azi că în urmă cu 20 de ani a fost amendat contravenţional în SUA pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Două zile de carceră în SUA

La finalul şedinţei de guvern, premierul a fost întrebat cum comentează informaţiile conform cărora în anul 2000 a fost „închis” două zile pentru că ar fi condus „sub influenţa drogurilor sau a alcoolului”.

„Da, acum 20 de ani a fost vorba de un DUI. Este vorba despre conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este «a misdemeanor», este o contravenţie.

Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie. Apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu, care s-a referit la lupta pe care o avea la 25 septembrie cu Ludovic Orban pentru şefia PNL.