Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu i-a aruncat mănușa lui Iohannis. Provocarea poate schimba istoria
Ciolacu i-a aruncat mănușa lui Iohannis. Provocarea poate schimba istoria

Ciolacu i-a aruncat mănușa lui Iohannis. Provocarea poate schimba istoria

Alegerile parlamentare ar trebui să se țină după ce întreaga populație a României va fi vaccinată împotriva noului coronavirus, susține președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a lansat o provocare pentru președintele Klaus Iohannis în legătură cu organizarea viitoarelor alegeri parlamentare, programate pentru 6 decembrie.

Pornind de la declarațiile președintelui Iohannis, de zilele trecute, conform cărora vaccinul împotriva noului coronavirus va ajunge în România în primele luni ale anului viitor, Ciolacu a propus ca și alegerile să se facă după încheierea campaniei de vaccinare. În acest context, liderul PSD a vrut să-i dea o replica președintelui care, în preambulul ședinței de Guvern, din 5 noiembrie, s-a declarat ferm în favoarea organizării alegerilor, dând ca exemplu Statele Unite.

„Eu am informații că nu avem nici un vaccin, dar domnul președinte a spus că îl avem. În fine, de ce nu așteptăm să îi vaccinăm pe toți și după aceea să facem alegerile? De ce? Păi noi comparăm alegerile din România cu cele din SUA?”, a declarant Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a atras atenția că în Statele Unite, aproape 80 de milioane de alegători au votat anticipat, prin corespondență și nu s-au înghesuit la urne într-o singură zi.

Ce a spus Iohannis despre alegeri

În urmă cu o zi, președintele Klaus Iohannis a declarat, la începutul ședinței de guvern, că alegerile trebuie să se desfășoare la termenul stabilit, pe 6 decembrie, chiar și în aceste condiții în care numărul îmbolnăvirilor a ajuns la peste 10.000 de cazuri pe zi.

„Există multe discuții despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Vă spun că democrația nu poate fi pusă în paranteză. Ea trebuie garantată și se garantează prin alegeri libere. Națiunile puternice țin la alegeri democratice și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât alegerile care au avut loc în urmă cu doar câteva ore în Statele Unite”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că în Statele Unite au fost organizate alegeri prezidențiale deși sunt înregistrate peste 100.000 de cazuri de îmbolnăvire zilnic.

„Acolo să ne uităm, la democraţiile consolidate, cu tradiţii vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegeri pe timp de criză. În Statele Unite, alegerile au avut loc în condiţiile în care au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi şi totuşi alegerile s-au organizat şi au avut o prezenţă record”, a mai spus președintele.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: