Ciolacu, despre pregătirea terenului pentru Mircea Geoană la prezidențiale: „Sunt ferm convins. Jocurile se fac peste tot”

Ciolacu, despre pregătirea terenului pentru Mircea Geoană la prezidențiale: „Sunt ferm convins. Jocurile se fac peste tot” Sursa foto: Razvan Valcaneantu /EEC

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se pregătește pentru un Congres extraordinar, în vederea schimbării statului înainte de alegerile prezidențiale. 

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că social-democrații vor organiza un Congres extraordinar pentru modificarea statutului. Este vizată modalitatea de desemnare a candidatului PSD pentru alegerile prezidențiale. Președintele PSD a mai declarat că este în continuare un susținător al ideii că viitorul candidat ar putea veni din afara partidului.

Ce se va întâmpla după modificarea statului

Marcel Ciolacu a mai anunţat că ținta principală a PSD-ului este ca România să aibă după 20 de ani un președinte de stânga: „Candidatul PSD categoric va fi ales în fiecare județ în parte prin votul tuturor consilierilor județeni, primarilor, viceprimarilor. S-a încheiat în acest moment cu decizia la București. Acest lucru se va întâmpla după ce vom face un Congres și vom modifica statutul PSD.

Eu îmi doresc în continuare ca toată lumea să poată intra în competiție, și oameni care sunt în interiorul partidului, și oameni care nu sunt în acest moment în partid. Domnul Tudose are altă opinie, mă bucur, e colegul și prietenul meu, e normal să fie alte opinii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce este cel mai important e ca după 20 de ani, România să aibă un președinte de stânga, un președinte reprezentativ indiferent dacă e din PSD sau din afara PSD.

Chiar dacă PSD e cel mai mare partid, nu trebuie să monopolizeze candidatul. E o nuanță care mă separă de prietenul meu Mihai Tudose. Îmi doresc la Cotroceni un om de stânga. Indiferent cât de dragi îmi sunt colegii și prietenii, nu mă voi lăsa să fac aceleași greșeli ca alți conducători PSD”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD este „ferm convins” că se fac jocuri pentru Micea Geoană, candidat la președinție

Atunci când a fost întrebat de către Răzvan Dumitrescu dacă se fac jocuri pentru ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a răspuns: „Sunt ferm convins. Asta înseamnă democrație. Jocurile se fac peste tot, e normal. Totuși, PSD este cel mai mare partid din România, cu certitudine partidul care va avea candidat în turul 2”, a declarat liderul PSD.

Cu privire la momentul când va fi desemnat candidatului PSD, Marcel Ciolacu a explicat: „Nu cred că pentru români este o prioritate cine va fi candidatul PSD la Președinția României peste doi ani”, a concluzionat președintele social-democraţilor la antena3.ro.

Recent, președintele Camerei Deputaților a menționat că Mircea Geoană, actual secretar general adjunct NATO, poate fi un candidat la alegerile din 2024. „Domnul Geoană a intrat în zona de foști președinți ai PSD care și-au făcut partid. Eu nu o să fac această greșeală, mai bine stau acasă. M-aș piti de rușine să fac acest lucru. Dar Mircea Geoană este un posibil candidat”, spunea Marcel Ciolacu.