Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu cere SRI să verifice acuzațiile lui Iohannis
Ciolacu cere SRI să verifice acuzațiile lui Iohannis

Ciolacu cere SRI să verifice acuzațiile lui Iohannis

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat miercuri serviciilor de informaţii să spună public dacă i-au transmis preşedintelui Klaus Iohannis vreo informare referitoare la acuzaţiile aduse de şeful statului la adresa PSD în legătură cu proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Solicit serviciilor de informaţii să iasă public şi să spună dacă i-au trimis preşedintelui Iohannis vreo informare referitoare la acuzaţiile aduse la adresa mea şi a PSD, pentru că nu poţi duce lupta electorală la un asemenea nivel.

Vorbim de responsabilitatea celei mai înalte funcţii în statul român. Domnule Iohannis, românii, indiferent de etnie, au toţi nevoie de sprijin pentru a depăşi această criză provocată de coronavirus, nu de un preşedinte care să îi dezbine şi să creeze tensiuni interetnice. Eu voi rămâne un partener pentru toate minorităţile din această ţară.

Atacurile politice nu rezolvă problemele oamenilor, români, etnici maghiari sau germani, care şi-au pierdut locurile de muncă, nu rezolvă problemele firmelor mici care nu îşi mai pot desfăşura activitatea”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El i-a transmis preşedintelui Iohannis că nu poţi cere solidaritate tuturor „dacă tu continui doar cu politica”.

„Cu ce să fie solidari oamenii? Cu atacurile tale politice? În final, vreau ca preşedintele Iohannis să le răspundă românilor la patru întrebări simple care nu au legătură cu politica. De ce nu testăm populaţia? De ce Guvernul nu are un program concret de relansare economică? De ce avem un milion de şomeri pe care îi lăsaţi să se descurce singuri? De ce Guvernul fură pe timp de pandemie prin achiziţii netransparente cu firmele de casă ale PNL? Nu distrugeţi România, domnule Iohannis, pentru ambiţii prosteşti. Guvernul actual trebuie să vină urgent cu un plan de măsuri pentru salvarea economiei”, a menţionat Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor.