Fostul președinte al României a mai spus că situația economică din prezent, când țara este lovită de o criză economică, diferă foarte mult față de anul 2008, când a fost o altă criză economică. „Au scăzut mult comenzile, nu avem pentru cine produce. Bani sunt, forță de muncă este, doar comenzi nu sunt. Sunt diferențe față de criza din 2008-2009. Sistemul bancar este solid, sunt lichidități pe piață. Sunt două crize total diferite, cea din 2008 cu cea de coronavirus”, a spus Traian Băsescu, la emisiunea lui Laurențiu Botin, de la Realitatea Plus.

Surprinzător, fostul șef de stat, considerat un as în politica românească, a lăudat jocul PSD, de recâștigare a electoratului pierdut în timpul în care Liviu Dragnea a condus partidul.

”În mod real puterea este la PSD, care face în momentul de față un joc perfid. Chiar susține PNL-ul în anumite situații. Dar este un joc de recâștigare a electoratului, de a câștiga un scor asemănător cu al PNL-ului la următoarele alegeri. Ciolacu joacă foarte bine acest rol de om înțelept. Cred că alegerile se vor face anul acesta”, a mai spus Băsescu.