Vor fi difuzate filme artistice, documentare şi de animaţie, anunţă publicaţia de limba română din Cernăuţi, www.bucpress.eu, care arată că acţiunea este susţinută de o serie de instituţii din România, între care Centrul Naţional al Cinematografiei, Uniunea Producătorilor de  Film si Audiovizual din Romania – Patronatul Societăților Producătoare din Cinematografie si Televiziune, Arhiva Națională de Film din România şi Compania GCC Film Global.

Acţiunea e sprijinită de Societatea pentru Cultura Româneasca “Mihai Eminescu” din Regiunea Cernăuți.

Filmele selecţionate pentru difuzare au fost realizate de Mircea Drăgan, Constantin Vaeni, Mircea Danieluc, Nicolae Mărgineanu, Vivi Drăgan Vasile, Sergiu Nicolaescu, Șerban Marinescu, Mircea Saucan, Laurențiu Damian, Iulian Mihu, Virgil Calotescu, dar lista acestora e mai lungă.

Organizatorii arată că la proiecţiile difuzate vor participa şi actori care au jucat în aceste filme, ceea ce înseamnă că fie înainte, fie după fiecare vizionare în parte, vor fi şi întâlniri ale artiştilor cu publicul. Nu se dau informaţii despre numele actorilor implicaţi în acţiune.

Acţiunea poartă denumirea „Caravana Cinematografică români pentru români. Cunoașterea  filmului și a cinematografiei româmești” şi se află la a patra ediţie.

 

 

Te-ar putea interesa și: