Evenimentul Zilei > Justitie > Cine sunt polițiștii pe care îi acuză Dincă de tortură și că au băut pe banii lui
Cine sunt polițiștii pe care îi acuză Dincă de tortură și că au băut pe banii lui

Cine sunt polițiștii pe care îi acuză Dincă de tortură și că au băut pe banii lui

Ne întoarcem la procesul care a început miercuri, 20 mai, la Tribunalul Olt, proces care priveşte dispariţia, în data de 14 aprilie 2019, a Luizei Melencu, de 18 ani şi a Alexandrei Măceşeanu, de 15 ani, în data de 25 iulie 2019. Deținem încă informații importante.

Cel de-al doilea acuzat de „monstrul din Caracal” că l-a torturat este Daniel Barbu. Nimeni altul decât poliţistul de la Bucureşti, care, conform primei declaraţii a lui Alexandru Bogdan, primul avocat din oficiu a lui Dincă, l-a convins pe suspect să recunoască asasinarea celor două fete. Dincă spune că Daniel Barbu l-a învăţat să spună asta, „pentru că îi va fi mai bine”. Iar el, încrezător, s-a conformat.

Aici inculpatul încearcă să profite şi de neclarităţile în ceea ce priveşte prezenţa lui Daniel Barbu la faţa locului. Ofiţer de poliţie la Bucureşti, acesta nu avea ce să caute în câmpul infracţional în timpul percheziţiilor. Nu este nici acum limpede cum a ajuns acolo şi cine l-a chemat.

Explicaţiile date la vremea respectivă de Ministerul Afacerilor Interne sunt cel puţin puerile. Daniel Barbu se afla în timpul liber, în vizită la nişte rude din Caracal, Dincă a auzit de el că este prin zonă şi, deşi nu-l cunoscuse niciodată personal, a cerut să fie chemat la faţa locului ca să-i mărturisească lui şi numai lui ce crime avea pe suflet. Pentru că numai în el avea încredere. Puteţi crede o asemenea poveste? Cu atât mai mult cu cât hârtia care să-i permită poliţistului Barbu să participe la anchetă a fost eliberată de către procuror a doua zi după ce acesta stătuse de vorbă cu Dincă în curtea lui, în timp ce prin jur foiau criminaliştii, care cu echipament de protecţie, care nu.

Să nu uităm şi de cele şapte mesaje pe care Dincă le-a primit chiar în timpul percheziţiei, de pe un telefon al IGPR-ului.

Apropo, cine i-a lăsat telefonul lui Dincă, deşi acesta era reţinut? Există martori, dintre cei care au stat vara trecută aproape zi de zi în poarta „monstrului din Caracal” pe timpul percheziţiilor, care susţin că l-au văzut vorbind la telefon, inclusiv când era transportat cu maşina poliţiei.

Cel de-al treilea acuzat de Dincă este Dorin Dumitran, profilerul poliţiei care a încercat să intre în mintea presupusului criminal. Despre acesta, Dincă spune că l-a păcălit şi i-a făcut portretul psihologic, fără ca de faţă să fie şi unul dintre avocaţii săi din oficiu.

Foto: olt.ro

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: