Evenimentul Zilei > Economie > CINE se bucură de declinul Volkswagen
CINE se bucură de declinul Volkswagen

CINE se bucură de declinul Volkswagen

Scandalul Volkswagen a condus automat la scăderea vânzărilor productorilor auto, piața fiind imediat acaparată de concurență. În luna octombrie, Ford a raportat cele mai mari vânzări pentru în Europa din 2009 şi cele mai semnificative livrări de vehicule comerciale din 1993, transmit Reuters şi MarketWatch, preluate de Agerpres.

Luna trecută, Ford a livrat pe principalele sale 20 de pieţe auto europene (printre care se numără şi România) un număr de 101.400 vehicule, o creştere de 3% comparativ cu octombrie 2014. În primele 10 luni din acest an, vânzările companiei americane au urcat cu 9%, la 1.080.100 unităţi. 

Datele din octombrie au fost sprijinite de succesul noilor modele Mondeo şi Mustang, de SUV-uri şi de vehiculele comerciale. 

Cota de piaţă a Ford pe cele 20 de pieţe auto europene s-a menţinut la 7,7% în octombrie dar a urcat la 8,1% în primele 10 luni din acest an. Până în acest moment vehiculele comerciale Ford sunt cele mai bine vândute din Europa. 

Luna trecută, vânzările de vehicule comerciale au crescut cu 11% iar în perioada ianuarie – octombrie 2015 avansul a fost de 24%.