Cine este noul șef al CNAS și ultima aroganță a fostului șef, Vasile Ciurchea

Cine este noul șef al CNAS și ultima aroganță a fostului șef, Vasile Ciurchea

Evenimentul zilei anunța în exclusivitate, pe 4 martie, că, la concursul organizat de CNAS, nici un candidat pentru postul de șef de Casă Județeană nu a obţinut nota 5 pentru ocuparea definitivă a postului.

Între timp, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, și-a dat demisia, dar abia vineri premierul Cioloș i-a găsit înlocuitor interimar în persoana lui Gheorghe Radu Ţibichi, care va exercita atribuţiile preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, până la numirea unui nou şef al instituţiei. 

Cine este Ţibichi

Gheorghe Radu Ţibichi este la CNAS director general din 2013. Când s-a rupt USL, era director relații contractuale la Casa de Sănatate Iași. A fost propulsat de PSD prin prietenia cu dr. Cepoi, fostul ministru. Când a plecat Bușoi, penelistul din fruntea Casei, a fost interimar până l-au numit pe Ciurchea. Acum este tot interimar. Are drept doar de semnătură, ne-a spus o sursă din interior.

“Este corect. Nu-i spăgar. Trăiește din salariu, destul de modest.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cunoaște sistemul”, sunt referințele pe care le-am primit despre noul șef al CNAS de la aceleași surse.

Aroganța lui Ciurchea

După ce i-a trântit pe toți președinții ăia de case județene la examenul de instalare definitivă pe posturi, Ciurchea le-a dat calificativul "foarte bine", la toți. Ca să fie bine, ca să nu fie rău, cum ar zice Gică Hagi!

Pe ce s-a  bazat?

Exista un ordin de președinte prin care se stabilesc indicatorii pe baza cărora se evaluează președinții. Care, anual, au calificative de la mai marele CNAS.

Ăia nu au fost în stare să obțină notă de trecere la concurs, dar la evaluarea ulterioară au fost foarte buni… . Salariul lor se calculează în funcție de valoarea punctajului obținut la evaluare. Pe ce s-a bazat dr. Ciurchea? Că pleacă și îl doare la bască? E cea mai valabilă variantă!