Cinci sfaturi care ne pot salva viața. Mesajul venit de la un important institut din România

Cinci sfaturi care ne pot salva viața. Mesajul venit de la un important institut din România

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) le reaminteşte cetăţenilor, „având în vedere evoluţia alarmantă a cazurilor de infecţie cu COVID-19'', importanţa respectării cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei. INSP vine și cu cinci sfaturi care să ne ferească de virusul ucigaș.

Autorităţile sanitare roagă populaţia să respecte măsurile de bază de protecţie sanitară, „acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 şi îmbolnăvirea cu COVID-19".

„Reluarea activităţilor şi evoluţia favorabilă a situaţiei numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ. Recomandăm informarea din surse oficiale şi adoptarea unui comportament responsabil", precizează institutul în comunicatul intitulat „INSP trage un semnal de alarmă cu privire la evoluţia epidemiei de COVID-19".

Sfaturile INSP

  • Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.
  • Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!
  • Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!
  • Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!
  • Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Pandemia în România

Până pe 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Totodată, 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 21.07.2020 (10:00) – 22.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 27 decese ( 19 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, București și Ilfov.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. 26 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost înregistrate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 293 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.009.273 de teste.