Există mâncăruri pretențioase, foarte greu de gătit, chiar și pentru cei mai pregătiți chefi. Câteva dintre ele par a fi simplu de făcut, dar rezultatul pune la încercare abilitățile pe care se bazează cei mai destoinici bucătari. Iată cinci dintre ele:
1. Consommé
Este o supă limpede făcută din carne, roșii, albușuri de ou și bulion, fiartă încet pentru a aduce impuritățile la suprafață, cu scopul degresării. Chiar și unii dintre cei mai experimentați bucătari nu pot stăpâni procesul complex pentru a face consommé la cele mai exigente standarde.
Pont: Se fierbe supa de carne de vită cu țelină, morcov și ceapă, se strecoară și se toarnă peste friptura de mușchi de vită rumenită, fâșii de morcov și hașma tăiată felii.
2. Turducken
Un curcan întreg umplut cu rață, umplut cu pui, de unde și numele tur(key)duck(chick)en. Pregătirea este esențială, deoarece oasele mai mici trebuie îndepărtate fără a deteriora aspectul păsărilor. De asemenea, trebuie să vă asigurați că puiul este gătit, dar curcanul nu este uscat.
Umpleți un pui cu un amestec de carne tocată de curcan, cârnați, pesmet și ierburi proaspete, frecați pielea cu puțină grăsime de rață și prăjiți cum faceți în mod obișnuit.
Mâncăruri greu de făcut
3. Sos Béarnaise
Un sos franțuzesc cu aromă de tarhon, preparat din unt, oțet, eșalote, gălbenușuri de ou și ierburi, care de cele mai multe ori însoțește friptura.
Acest sos se prepară la bain-marie (un bol de sticlă deasupra unei cratițe cu apă clocotită), dar dacă este prea fierbinte, ouăle se vor amesteca și nu mai există cale de-a remedia situația. Se înmoaie în unt șalote și usturoi tocat, se adaugă boabe de piper, tarhon proaspăt și un strop de oțet de vin alb. Se ia de pe foc și se amestecă cu 2 linguri de crème fraiche.
4. Croissante
Produse de patiserie din aluat stratificat cu unt, ideale pentru micul dejun. Pentru a face croissante perfecte, trebuie să lucrați aluatul încet și să-l lăsați să se odihnească de mai multe ori pentru a obține un preparat ușor și sfărâmicioas.
Se decongelează foitajul congelat, se unge cu unt topit și se coace până devine auriu, se aduagă ciocolată rasă sau brânză și șuncă la jumătatea procesului.
5. Soufflé
O mâncare pufoasă, cu ouă coapte, care arată la fel de frumos și de ușor pe cât este de gustoasă, derivând din franceză „a se umfla” (exact ceea ce ar trebui să facă în cuptor).
Cel mai dificil lucru la prepararea unui sufleu este să bagi suficient aer în albușurile de ou, pentru a te asigura că se ridică în cuptor și nu se prăbușește. Bateți ouăle până devin pufoase și spumoase, adăugați diferite brânzeturi rase și turnați în forme de brioșe unse. Coaceți până când se ridică și se coace în mijloc.
sursa: kitchen.nine.com.au