Dintre toate tipurile de carne, cea de pui se prepară cel mai ușor și este extrem de populară grație versatilității sale în diferite rețete. Multe gospodine prefer preparate pe bază de carne de pui, însă trebuie să evite câteva erori frecvent întâlnite în bucătărie.
Carnea de pui este ușoară, fragedă, savuroasă și adduce multe arome în rețetele care o include. Totuși, în bucătărie, unele gospodine fac greșeli elementare atunci când gătesc carne de pui, ceea ce afectează automat aroma și gustul preparatelor. Iată cinci greșeli frecvent întâlnite în bucătărie, potrivit DCnews.
Cum afectează greșelile de preparare aroma cărnii de pui
Prima greșeală. Dezghețare prea lungă. Dacă decideți să scoateți carnea de pui din congelator și să o preparați seara, comiteți o mare greșeală. La temperatura camerei, bacteriile se formează rapid, în mod active, pe suprafața și în interiorul bucăților de carne. În astfel de cazuri, este suficient pentru gospodine să mute pur și simplu carnea din congelator în frigider.
A doua greșeală. Gătirea cărnii imediat ce a fost scoasă din congelator. Produsul trebuie pregătit în vederea tratamentului termic, astfel încât carnea să devină suculentă și să fie preparată uniform. De aceea, trebuie alocat un interval de cel puțin 40-50 de minute pentru dezghețare.
A treia greșeală. Îndepărtarea pielii. După cum se știe, această parte a puiului este considerată dăunătoare. Multe gospodine obișnuiesc să o elimine în avans. Experții culinari nu recomandă însă acest lucru, deoarece carnea va deveni uscată și dură după gătire. Bucătarii cu experiență recomandă mai degrabă ca pielea să fie îndepărtată după gătit.
A patra greșeală. Spălarea cărnii. Este important să spălați atent cuțitele și tocătorul înainte și după lucrul cu carnea de pui. Nu este necesar să spălați și carnea de pui, deoarece în acest mod toate bacteriile vor fi distribuite pe suprafața cărnii.
A cincea greșeală. Servirea imediată pe masă. Multe gospodine preferă ca, odată ce un fel de mâncare este gata, acesta să fie servit la masă. Însă în cazul cărnii de pui, nu pare o idee inspirată. Acest tip de carne necesită timp pentru ca sucurile să pătrundă mai bine în întregul produs și să-i crească gustul. De aceea, trebuie așteptat cel puțin 10 minute, înainte de a servi carnea de pui la masă.
O rețetă originală: Pulpe de pui în sos de caramel
Pulpele de pui în sos de caramel sunt alegerea ideală la mesele festive. Carnea este apetisantă, cu o crustă aurie și suculentă în interior. O astfel de carne va fi apreciată de toată lumeaprin ineditul aromei sale. Se prepare ușor și nu presupune nici cheltuieli mari.
Unul dintre cele mai reușite moduri de a pune în valoare carnea de pui este sosul de caramel dulce și picant.
Ingrediente:
10 pulpe sau aripi de pui;
50 grame de unt;
5 căței de usturoi;
50 grame de zahăr brun (poate fi înlocuit cu zahăr obișnuit);
2 linguri de miere;
sare, piper și condimente (boia și turmeric) după gust;
verdeață proaspătă.
Modul de preparare
Pulpele de pui se spală, se usucă cu prosoape de hârtie, apoi se condimentează cu sare, piper, boia și turmeric. Încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjește carnea pe toate părțile până se rumenește. Trece usturoiul printr-o presă și prăjește-l puțin, apoi adaugă mierea și zahărul și amestecă. Puneți pulpele de pui în tigaie și fierbe-le, sub capac, timp de 20 de minute, la foc mic. Nu uita să le întorci în timp ce se gătesc.