Cina gata în 10 minute. Cum se prepară pastele cu creveți și sparanghel în sos Alfredo

Sursa foto: Facebook/ Paste cu creveți, sparanghel si sos Alfredo

Această rețetă de paste cu creveți și sparanghel în sos Alfredo este o masă extrem de rapidă. Gata în doar 10 minute, este o opțiune sănătoasă pentru cină. Secretul acestei rețete este acela de a folosi ingrediente proaspete. Astfel mergeți la pescărie și luați cei mai buni creveți, în piață pentru sparanghel.

Când vine vorba de sos, acesta ar trebui făcut în casă și nu achiziționat din comerț. Este simplu de făcut și foarte gustos și sănătos.

Ingrediente pentru pastele cu creveți și sparanghel

  • un buchet de sparanghel proaspăt, curățat și tăiat în bucăți
  • ulei de măsline
  • căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • un kilogram de paste fettuccine uscate
  • un kilogram de creveți nefierți - decojiți, curățați și fără coadă
  • două linguri de condimente pentru fructe de mare
  • o cană de parmezan ras, sau mai mult dacă se dorește

Ingrediente pentru sosul Alfredo

  • unt
  • smântână
  • usturoi
  • sare
  • piper

Mod preparare sos Alfredo

  1. Încălziți untul și smântâna într-o cratiță mare, la foc mic pentru două minute.
  2. Adăugați în compoziție condimentele și usturoiul pisat și amestecați timp de un minut.
  3. Adăugați parmezanul și amestecați până când brânza se topește, iar sosul devine omogen.

Mod de preparare

  1. Curațați sparanghelul.
  2. Încălziți uleiul măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați bucățile de usturoi și amestecați până când începe să se rumenească, între 3 și 5 minute. Se pune sparanghelul și se condimentează cu sare și piper. Gătiți și amestecați până când se înmoaie, dar sunt încă verzi, aproximativ 10 minute.
  3. În timp ce sparanghelul se gătește, se umple o oală mare cu apă și se pun la fiert pastele la foc mare, aproximativ 8 minute.
  4. După ce se fierb, scurgeți apa de la paste și adăugați două lingurițe de ulei de măsline după care amestecați. Să lăsați capacul pentru a se menține calde până sunt gata ți creveții.
  5. Puneți sparanghelul pe o farfurie pentru a se scurge de uleiul în exces.
  6. Creveții curățați se adaugă în tigaia încinsă peste care se adaugă condimentele pentru fructe de mare. Aceștia se gătesc la foc mediu până când culoare lor devine roz.
  7. Se adaugă creveții, sparanghelul și sosul Alfredo în paste și se amestecă. Dacă doriți mai puteți adăuga parmezan, conform allrecipes.com.