„CIA a fabricat probe împotriva lui Trump”. Acuzații extrem de grave despre dosarul interferenței Rusiei

„CIA a fabricat probe împotriva lui Trump”. Acuzații extrem de grave despre dosarul interferenței Rusiei Donald Trump. Sursa foto - Wikipedia

CIA este în centrul unui mare scandal, după ce au apărut informații care arată că directorul serviciului, John Brennan, a publicat un raport fals privind așa-zisele legături ale fostului președinte american, Donald Trump, cu Moscova.

În spațiul public de peste Ocean au apărut o serie de informații care pun la îndoială credibilitatea serviciilor secrete americane, în speță CIA. Doi junrnaliști, pe numele lor Matt Taibbi și Alex Gutentag, alături de scriitorul Michael Shellenberger, au relat că departamentul de Informații Naționale din SUA a prezentat în raportul emis la începutul anului 2017 informații false potrivit cărora fostul președinte Donald Trump ar fi fost susținut de Vladimir Putin.

Șeful CIA, acuzat că ar fi falsificat probe

Cei doi jurnalișit și scriitorul Michael Shellenberger au demontat acuzațiile respective, arătând că CIA a  falsificat informațiile, pentru a le folosi ulterior într-o investigație privind presupusele legături ale fostului președinte american cu Moscova.

Jurnaliștii au demontat raportul CIA într-un articol publicat pe platforma Substack.

Ne puteți urmări și pe Google News

Una dintre sursele citate de autorii articolului a evidențiat faptul că CIA a falsificat informațiile prezentate în raportul din 2017, emis la scurt timp după ce Donald Trump a câștigat alegerile pentru Casa Albă.

Biroul Directorului de Informații Naționale a publicat informațiile astfel încât să de înțeleagă că Federația Rusă ar fi influențat alegerile din SUA.

„Au prezentat totul ca și cum președintele rus Vladimir Putin l-ar fi susținut pe Trump”, a spus sursa jurnalistului, subliniind că „dovezile indică contrariul”.

Director CIA analiză Rusia

Sursa foto : www.cia.gov

Donald Trump, un candidat ”nesigur”

În raportul CIA se menționează că Moscova ar fi inițiat o campanie de calomniere asupra fostului secretar de stat Hillary Clinton. Pe de altă parte, autorii articolului au explicat că experții din cadrul Comitetului permanent special pentru informații al Camerei Reprezentanților SUA au cosntatat că, de fapt, conducerea rusă în considera pe Trump „voluntar și nesigur”, în timp candidatura lui Clinton ar fi fost mult mai favorabilă pentru Kremlin.

De altfe, președintele Federației Ruse a declrarat recent că ar prefera ca Joe Biden să câștige un nou mandat pentru Casa Albă.

„Când ne-am uitat mai atent la datele pe care nu le-au folosit, informațiile au contrazis complet concluziile lor că Rusia îl sprijină pe Trump”, arată cei trei autori ai articolulului, citând evaluarea experților comitetului de informații al Camerei inferioare a Congresului.

Donald Trump

Donald Trump vrea să-și recapete imunitatea prezidențială. Sursă foto:dreamstime.com

Supravegherea sediului de campanie al lui Donald Trump, dispusă de șeful CIA

Cel care a condus ancheta privind presupusele legături ale lui Donald Trump cu Federația Rusă a fost John Brennan, directorul CIA de la vremea respectivă. Brennan ar fi fost și cel care ar fi dispus supravegherea sediului de campanie al fostului președinte.

CIA a acuzat, la momentul respectiv, că Moscova a intervenit în campania electorală din 2016. Timp de doi, ani cazul a fost investigat de Robert Mueller, fostul director FBI.

Raportul final al Deparatamentului de Justiție SUA a făcut public raportul pe 18 aprilie 2019. Procurorul special a evidențiat faptul că nu există nicio legătură între Trump și Rusia. Fostul președinte, de asemenea, a infirmat în repetate rânduri acuzațiile.