CIA face angajări, la concurs pot participa și români. Salariile ajung la 113.000 de dolari pe an. Care sunt condițiile

Sursa: Arhiva EVZ

CIA a anunțat că are nevoie de personal din orice colț al lumii, inclusiv din România. Pe site-ul Agenției Centrale de Informații sunt disponibile noi locuri de muncă, iar salariile pot ajunge şi la 113.000 de dolari, pe an.

Agenția Centrală de Informații (CIA) face angajări și sunt recrutați inclusiv persoane din România. Pentru a se angaja, o persoană nu are nevoie de viză, iar lista cu locuri de muncă cuprinde 160 de posturi.

Agenția Centrală de Informații este un serviciu secret extern al Statelor Unite ale Americii, iar în toți aceștia ani, agenția a strâns cei mai buni angajați din lume. Pe lista locurilor de muncă, CIA anunță că are nevoie de contabili sau persoane care să se ocupe de lucruri administrative.

Un analist contabil angajat la CIA ar putea câștiga între 64.000 de dolari și 113.000 de dolari, pe an

CIA a anunțat că pentru  posturile pe care le au disponibile oricine poate aplica, din orice colț al lumii. Pe lista locurilor de muncă disponibile ale CIA sunt pentru contabili sau persoane care să se ocupe de treburile administrative.

Pe site se mai specifică, de asemenea, că nu este necesară viza, dacă eşti acceptat la interviu, agenţia se vor ocupa de asta.

În total sunt disponibile 160 de posturi, pentru care oricine poate aplica. Un post de analist, de exemplu, este plătit cu până la 170.000 de dolari pe an.

Pentru a ocupa acest post, în primul rând, trebuie să ai studii superioare, iar după ce ai trecut de partea online, urmează un interviu prin videocall și ulterior ești chemat și la un interviu la Agenţie. Pe site-ul Agenției Centrale  de Informații sunt inclusiv informații despre România.

Cu ce se ocupă Agenția Centrala de Informații

Agenția Centrală de Informații (Central Intelligence Agency) este un serviciu secret al Statelor Unite ale Americii, înființat în anul 1947.

Pe lângă activitățile de spionaj, de strângere şi de analiză a informațiilor despre guverne străine şi persoane, cu scopul de a le pune la dispoziția instituțiilor Statului american şi statelor partenere, CIA întreprinde şi acțiuni sub acoperire „Covert Operations“ în străinătate.

Spre deosebire de NSA, CIA acționează mai mult prin resurse umane (Human Intelligence) decât prin interceptare (Signal Intelligence). In perioada războiului rece, principalul sau adversar era KGB, care s-a transformat după destrămarea Uniunii Sovietice în serviciul secret intern rus FSB, potrivit stirileprotv.ro.