Chris Brown a fost eliberat după ce fusese arestat luni la Paris, împreună cu alte două persoane, sub suspiciunea de viol. El a profitat de faptul că, în Franţa, perioada în care o persoană poate fi ţinută în custodie este limitată la 24 de ore, dar poate fi prelungită la 48 de ore în anumite circumstanţe. În cazuri extreme, poliţia poate reţine un suspect până la 96 de ore.

O femeie de 25 de ani pretinde că a fost violată de Chris Brown, de unul dintre prietenii lui şi de un bodyguard într-un hotel de lux la începutul acestei luni. Ea susţine că în seara în care s-ar fi petrecut infracţiunea s-a distrat într-un club alături de artist şi de mai multe femei.

Potrivit avocatului lui Chris Brown, Raphael Chiche, clientul lui susţine că este nevinovat şi i-a cerut să depună plângere pentru defăimare.

Chris Brown şi-a mărturisit nevinovăţia şi într-o postare pe Instagram, marţi seară. "Vreau să fie perfect clar …… este fals", a scris artistul pe reţeaua de socializare. Mesajul este urmat de o imagine însoţită de textul: "Această căţea minte".

Chris Brown a ajuns pe prima pagină a ziarelor în 2009, după ce a agresat-o fizic pe iubita lui din acea vreme, cântăreaţa Rihanna. Rapperul a pledat vinovat şi a fost plasat în regim de libertate condiţionată timp de şase ani. De asemenea, în 2016, el a fost acuzat de violenţe comise asupra unei femei în Las Vegas şi unei alte persoane în Los Angeles, unde, de asemenea, a fost arestat pentru o scurtă perioadă de timp.