Chinezii pregatesc planuri pentru anihilarea armatei SUA

Chinezii pregatesc planuri pentru anihilarea armatei SUA

Hackerii armatei chineze au pregatit un plan detaliat de scoatere din functiune a flotei americane de portavioane printr-un atac informatic devastator, conform unui raport al Pentagonului, citat de editia electronica de astazi a cotidianului britanic Times.

Proiectul unui astfel de atac, realizat de doi hackeri care lcureaza pentru Armata de Eliberare Populara (PLA), face parte dintr-o campanie agresiva a Beijingului in vederea obtinerii, pana in 2050, a "dominatiei electronice" asupra rivalilor sai, in special a Statelor Unite, Marii Britanii, Rusiei si Coreei de Sud.

Ambitiile chineze vizeaza distrugerea capacitatilor financiare, militare si de comunicatii ale inamicului chiar in debutul conflictului, conform documentelor militare si discursurilor unor generali chinezi, analizate de serviciile de informatii americane. Descriind practic o cursa a inarmarii, evaluarea Pentagonului afirma ca armata chineza ia in considerare operatiuni informatice ofensive, apreciate drept "critice pentru preluarea initiativei" in primele etape ale unui razboi.

Planul de a bloca grupurile navale ale portavioanelor americane a fost realizat de doi membri ai fortelor aeriene chineze, Sun Yiming si Yang Liping.

Conform unor informatii publicate in cursul acestei saptamani, hackeri ai armatei chineze au reusit sa patrunda in sistemele informatice ale Pentagonului in luna iunie, au patruns ilegal in mai mai multe sisteme din cel putin zece departamente ale guvernului britanic, reusind sa intre si in retelele informatice ale guvernului german.

Documentul Pengatonului adauga ca hackerii armatei chineze au editat si "un ghid virtual pentru razboiul electronic", dupa ce au studiat zeci de manuale americane si ale NATO privind tactici militare.

Pentagonul a inregistrat in 2005 peste 79.000 de tentative de patrundere ilegala in sistemele informatice, dintre care circa 1.300 au avut succes.

Acum doi ani, hackerii chinezi au patruns in computere ale Departamentului de Stat aflate in mai multe zone ale lumii, zeci de sisteme trebuind inlocuite sau scoase din retea pentru mai multe luni dupa aceea.

 

Ne puteți urmări și pe Google News