Florenţa chinezească se întinde pe o suprafaţă de 60 de mii de metri pătraţi. Pe lângă felinarele şi muzica italiană turiştii au acces la un complex cu peste 200 de magazine care reuneşte cele mai cunoscute branduri italiene.
"Aici mă relaxez şi mă simt bine. Îmi plac muzica şi luminile", a spus un turist. Cei care au investit în acest proiect spun că nu se tem de efectele crizei financiare ce a afectează tot mai multe ţări.
"Acum cred că este momentul potrivit pentru astfel de investiţii. În ciuda faptului că restul lumii nu o duce bine, China este foarte stabilă la capitolul consum, în special la categoria bunuri de lux", a menţionat unul din investitori.
Nici Hallstatt, un oraş din centrul Austriei, inclus în patrimoniul mondial al UNESCO, nu a scăpat chinezilor.
Oraşul Hallstatt a fost reconstruit în China drept destinaţie de lux pentru cetăţenii bogaţi ai ţării, iar chinezii au amenajat chiar şi un lac artificial, care este însă de 50 de ori mai mic decât cel original, potrivit Daily Mail.
Noi frontiere
Oraşul a fost reprodus în totalitate, inclusiv Protestant Christuskirche ("Biserica Protestantă a Domnului nostru" – n red.), care datează din anul 1860, în oraşul Huizhou, din provincia Guangdong.
Investitorii care au construit oraşul intenţionează să îl vândă, pe motivul că "nu veţi găsi ceva asemănător nicăieri. Acesta este singurul oraş austriac autentic din întreaga Chină", a declarat un dezvoltator chinez, care se aşteaptă ca americanii care locuiesc în China să aprecieze noile frontiere ale creativităţii chinezeşti.
Şi un palat din Franţa
Scări extravagante din marmură, candelabre de cristal şi multe alte indicii care te fac să te gândeşti că ai dat peste vreun conac istoric din Franţa.
Dar nu! Este de fapt de un hotel de lux din suburbiile Beijing-ului construit ca o replică chineză a palatului francez Château de Maisons-Laffitte! Clădirea originală, proiectată de François Mansart în 1651, este situată pe Sena.
Zhang Laffitte Hotel Chateau a costat 50 de milioane de dolari: "M-a costat 50 de milioane de dolari, dar aceasta pentru că am făcut atât de multe îmbunătăţiri în comparaţie cu originalul", a declarat Zhang Yuchen, proprietarul hotelului.
Acesta a fost atât de fermecat de conacul francez când a vizitat Parisul, încât s-a decis să… îl copieze, folosind planurile originale şi 10.000 de fotografii ale clădirii.
O locuinţă din noul oraş austriaco-chinez ar putea fi vândută pentru sume cuprinse între 250 de mii şi 600 de mii de euro, mai scump decât în urbea originală, care datează de sute de ani

Turiştii au acces la un complex fl orentino-chinezesc cu peste 200 de magazine care reuneşte cele mai cunoscute branduri italiene
Cei care doresc să locuiască în Hallstatt- ul chinez vor fi nevoiţi să respire un aer poluat, care nu seamană deloc cu aerul curat de munte din ţara europeană
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/qiOOndf0pws" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>