Evenimentul Zilei > International > China trimite 20 de avioane de luptă și bombardiere deasupra Taiwanului
China trimite 20 de avioane de luptă și bombardiere deasupra Taiwanului

China trimite 20 de avioane de luptă și bombardiere deasupra Taiwanului

Lumea își ține răsuflarea. Taiwanul și-a ridicat avioanele de vânătoare după o uriașă incursiune chineză în spațiul aerian al „provinciei rebele”.

China trimite 20 de avioane de luptă și bombardiere deasupra Taiwanului. Ca răspuns, Taiwan și-a ridicat o escadrilă de avioane de luptă, la doar 48 de ore după ce a fost raportată o „mare incursiune” aeriană a Chinei.

China a trimis peste 20 de avioane de luptă, în condițiile în care tensiunile bilaterale sunt la cote maxime.

Forțele aeriene din Taiwan au organizat marți o serie de manevre de război terifiante. După ce avioanele de luptă chineze și bombardierele cu capacitate nucleară au intrat în partea de sud-vest a spațiului său aerian, în weekend.

China trimite 20 de avioane de luptă și bombardiere deasupra Taiwanului. Nu vom renunța la nici o palmă din teritoriu, spun taiwanezii

Miercuri, piloții taiwanezi au practicat  exerciții de aterizare și decolare de mare viteză. În încercarea de a arăta Chinei că sunt pregătiți pentru orice, scrie Express.

Colonelul Lee Ching-shi a declarat: „Suntem gata. Nu vom renunța la nici o palmă din teritoriul nostru”.

Operațiunea la scară largă intervine după ce ministerul taiwanez al Apărării a raportat opt bombardiere chineze,  capabile să transporte arme nucleare. Și patru avioane de vânătoare și un avion antisubmarine. Aeronave care au intrat sâmbătă în zona de identificare a apărării aeriene taiwaneze.

Doar 24 de ore mai târziu, 12 avioane de vânătoare chineze, două avioane antisubmarin și un avion de recunoaștere au fost de asemenea desfășurate.

Intruziunea armatei chineze a fost întâmpinată de un avertisment al forțelor aeriene din Taiwan. Iar sistemul său de monitorizare a rachetelor de apărare a fost activat.

China consideră în continuare Taiwanul ca o „provincie rebelă”. În timp ce națiunea insulară se consideră un stat independent.

În ultimele luni, China a efectuat o serie de manevre lângă Taiwan și în disputata  Mare a Chinei de Sud. Cu toate acestea, ultimul incident a implicat o prezență militară mai mare.

Momentul operațiunii vine la mai puțin de o săptămână după ce Joe Biden a fost învestit în funcția de președinte al SUA.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE