Evenimentul Zilei > International > China poate fi atacată. Care este soluția pentru o posibilă invazie
China poate fi atacată. Care este soluția pentru o posibilă invazie

China poate fi atacată. Care este soluția pentru o posibilă invazie

Armata chineză are noi rachete în regiunea sa vestică. Acesta este cea mai recentă acțiune a țării de a demonstra mobilitatea și letalitatea Chinei în apropierea graniței cu India și alte țări din vest.

Capacitatea Statelor Unite

Armata a dezvoltat noul său lansator de rachete autopropulsat, obuzierul autopropulsat și lansatorul de rachete cu rază lungă de acțiune, potrivit purtătorului de cuvânt al Partidului Comunist Chinez. Armele au efectuat numeroase exerciții cu foc la altitudini mari, conform raportului oferit de partidul chinez.

Armele chineze au participat la exerciții și simulări de război menite să perfecționeze capacitatea de a conduce un război de manevră la altitudini mari. Interesant este că, în timp ce China a achiziționat, existența acestor noi sisteme de arme se poate confrunta cu o problemă de desfășurare.

Cu toate că și China are elicopterul său de transport de marfă, a fost raportat că operează cu aproximativ jumătate din greutatea maximă a CH-47 Chinook al armatei Statelor Unite. În acest sens, armata chineză poate fi provocată să-și mute forțele de război în zonele montane. De exemplu, un Chinook poate transporta un obuzier mobil sau chiar mai multe vehicule tactice în zonele muntoase. Cu toate că sunt operate marile avioane de marfă Y-20, este puțin probabil ca acestea să poată zbura în apropierea zonelor de luptă.

Atacul aerian este singura soluție

Cu siguranță, aceste tipuri de arme chinezești ar putea avea ca scop descurajarea oricărui potențial rival de la contemplarea unei invazii terestre a Chinei, lucru care ar putea fi extrem de puțin probabil, având în vedere terenul și dimensiunea armatei sale. Orice atac asupra Chinei este mult mai probabil să fie făcut din aer, cel puțin pentru o perioadă de timp până când posibilitatea de ocupare a țării devine fezabilă.

Cu toate acestea, eficacitatea noilor arme și a exercițiilor lor cu foc real poate avea, în cele din urmă, puține consecințe, având în vedere că, China ar putea să nu aibă mijloacele necesare pentru a transporta cu succes armele la altitudini mari și pentru a atinge capacitatea de manevră de luptă necesară, potrivit The National Interest.