Evenimentul Zilei > International > China le cere echipajelor de zbor să poarte scutece în avion
China le cere echipajelor de zbor să poarte scutece în avion

China le cere echipajelor de zbor să poarte scutece în avion

Autoritatea aeriană chineză consideră că purtarea scutecelor este în avantajul angajaților, care sunt supuși unor pericole majore în contextul pandemiei de coronavirus.

În ultimele luni, din cauza pandemiei de coronavirus, industria companiilor aeriene a plătit un preț mare, cu o scădere drastică a călătoriilor cu avionul.

Pentru a încuraja călătorii să se îmbarce din nou, ideea unui „pașaport Covid” este dezvoltată de mai multe aeroporturi. Dar pericolele sunt reale pentru personalul de bord, care intră în contact cu mulți pasageri în fiecare zi.

În China, autoritățile au făcut o propunere foarte specifică: purtarea de scutece de către echipaje în avion, scrie Le Point.

Documentul a fost emis de Administrația Aviației Civile Chineze (CAAC) , la 25 noiembrie. Acestea sunt noi linii directoare pentru companiile aeriene interne.

Scopul? Oferirea de sfaturi cu privire la cele mai bune practici care trebuie puse în aplicare din punct de vedere igienic în avioane și aeroporturi.

Unele erau de așteptat. Astfel, pentru un zbor care vine dintr-o țară cu riscuri ridicate, CAAC recomandă purtarea de măști medicale, ochelari, îmbrăcăminte de protecție de unică folosință sau chiar mănuși medicale.

Însă o altă recomandare a sărit în ochi. Autoritățile sugerează ca membrii echipajului să poarte scutece de unică folosință pentru a „evita utilizarea toaletei” și astfel pentru a reduce riscurile de contaminare cu virusul maladiei Covid-19.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE