„Nu ne pasă cine este la Casa Albă, Trump sau Biden. Ceea ce ne dorim este o relație calmă și mai bună cu Statele Unite”, a declarat presei din Beijing, săptămâna trecută, adjunctul diplomației chineze, Qin Gang.

Nu aceeași părere o au și utilizatorii rețelelor de socializare din China, care au stat și eu cu ochii pe ziua alegerilor din Statele Unite.

Numai că, spre deosebire de diplomația de la Beijing,  mulți internauți s-au amuzat și au dat dovadă de dispreț față de scrutinul american, după ce preşedintele Donald Trump a deplâns „o fraudă majoră în ţara noastră” şi s-a declarat victorios în alegeri deşi milioane de voturi nu fuseseră numărate, relatează Reuters.

De precizat că liderul de la Casa Albă declarase anterior că nu-și va clama victoria înainte de rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale.

„Indiferent dacă câştigă sau pierde, ultima sa misiune este să distrugă aparenţa democraţiei americane”, a scris miercuri un internaut pe platforma de socializare chineză Weibo.

„Lăsaţi-l pe Trump să fie reales şi SUA o vor lua la vale”, a scris un altul.

Un alt internaut a comparat declaraţia sa prematură privind victoria cu revendicarea premiului într-un joc de mahjong înainte ca runda să fie terminate, scrie Agerpres.

Relaţiile dintre China şi Statele Unite sunt la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii ca urmare a disputelor legate de tehnologie şi comerţ, Hong Kong şi coronavirus, şi după ce administraţia Trump a impus o serie de sancţiuni împotriva Beijingului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE