Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China a sugerat că mai mulţi oameni de ştiinţă care lucrează în laboratorul din Wuhan - atât de controversat din cauza suspiciunilor că sursa apariţiei Sars-Cov-2, noul coronavirus responsabil pentru Covid-19 - ar trebui să primească Premiul Nobel pentru contribuţia avută în pandemia de coronavirus.
China are planuri incredibile cu laboratorul din Wuhan. Un jurnalist a cedat: Glumă proastă. Reacţia îi aparţine jurnalistului american Jazz Shaw, care a rămas contrariat după anunţul regimului comunist de la Beijing despre acordarea Premiului Nobel pentru personalul specializat al laboratorului.
Aici s-a ajuns după ce reporterii de la Global Times l-au contactat pe purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijiang. El a fost rugat să comenteze declaraţiile lansate săptămâna trecută de virologa Shi Zhengli, care a negat în presa din SUA că laboratorul din Wuhan ar fi fost sursa noului coronavirus.
„Oamenii de ştiinţă din Wuhan au fost primii care au detectat secvenţa genetică a coronavirusului, dar asta nu înseamnă că Wuhan a fost sursa virusului. Dacă prima publicare a unei secvenţe de virus este acuzată că ar fi sursa coronavirusului, atunci profesorul Luc Antoine Montagnier, care a descoperit HIV, ar trebui să fie cauza pandemiei globale de SIDA, nu câştigătorul Premiului Nobel pentru medicină”, a punctat Zhao Lijiang.
China are planuri incredibile cu laboratorul din Wuhan
„Cercetarea în curs despre sursa inițială a virusului a fost atât de evidentă încât explicația originală a fost atât greșită încât chiar și NIH, OMS și dr. Fauci au fost forțați să admită că teoria originii de laborator merită cel puțin să fie studiată. Adăugați faptul că nimeni nu a găsit încă un singur liliac care să poarte un virus care să se potrivească cu SARS-CoV-2. Protestele Chinei în această chestiune par din ce în ce mai jalnice”, a scris Jazz Shaw, care a fost citat de Fox News.
Unii oameni de știință care au respins anterior teoria conform căreia laboratorul din Wuhan era sursa Sars-Cov-2, dar au revenit recent şi au susţinut că această posibilitate ar trebui investigată mai amănunțit. De asemenea, unii cercetători au recunoscut că au ezitat să susţină acest scenariu de teamă că interpretarea lor ar fi putut să fie considerată rasistă.