Chifteluțe marinate cu cel mai bun sos de roșii. Este una dintre cele mai gustoase mâncăruri și este foarte ușor de preparat. Există mai multe rețete, atât pentru compoziția chiftelelor, cât și pentru sos, dar aceasta este printre cele mai bune.
Chifteluțe marinate cu cel mai bun sos de roșii. Cel mai bun sos pentru chiftele este cel de roșii. Unele gospodine aleg să folosească făină, însă nu este neapărat obligatoriu. Există rețete bune care nu includ acest ingredient.
Cel mai important lucru de care să ții cont atunci când prepari sosul este să ai grijă să obții un gust echilibrat de acrișor-dulce-sărat-picant. Acesta se realizează cu ajutorul condimentelor și a unei cantități mici de zahăr.
Chifteluțe marinate cu cel mai bun sos de roșii. Rețeta nu conține făină
Bucătarul „Smith Piratul” ne dezvăluie cum se face cel mai bun sos de roșii pentru chifteluțe sau alte garnituri. Pe contul său găşiţi reţete cu diverse preparate.
Ingredientele folosite la sos pentru 4-6 porții sunt:
- 2 cepe medii,
- 2 ardei capia,
- 1 morcov ,
- 4 căței usturoi,
- 3 roșii,
- 1 ardei iute sau 1 linguriță fulgi chilli,
- sare, piper după gust,
- un vârf de linguriță chimen măcinat,
- pătrunjel verde,
- 50 ml ulei de măsline,
Dacă se gătește ca și garnitură orez atunci se folosește și o linguriță rasă de curry.
Sos de roșii pentru sosuri şi ciorbe. Sursa foto: Facebook
Chifteluțe marinate cu cel mai bun sos de roșii. Mod de preparare
Chiar dacă nu are făină, acest sos este consistent și foarte gustos. Pentru început se călește ceapa, așa puțin „al dente”, se adaugă câțiva câței de usturoi zdrobiți cu lama cuțitului, morcovul ras, ardeiul capia tăiat tip tăieței mai groși.
Când toate acestea sau călit un pic se adaugă roșiile tăiate cuburi și puțin chimen praf. Se adaugă apoi ardeiul iute tăiat rondele sau fulgi de chilii, sare și piper. Când s-a format sosul se oprește focul și se adaugă pătrunjel verde proaspăt. Acest sos delicios se poate folosi şi la piure. Aici puteţi pune două linguri de făină.
Pentru această reţetă aveţi nevoie de
- 2 linguri de făină
- 2linguri generoase de pastă de tomate
- ulei
- sare și piper după gust
- 1 linguriță rasă de zahăr
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 cană mică de apă.