Chifteluțe mănăstirești din legume. Măicuțele de la Schitul Poiana Maicilor au explicat cum se prepară această rețetă gustoasă de post. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g fasole boabe,
- 2-3 felii de pâine,
- 150 g orez,
- 150 ml ulei,
- 2 cepe,
- 5-6 căței de usturoi,
- 1 morcov,
- 1 păstârnac,
- 2 frunze de dafin,
- mărar,
- pătrunjel,
- 50 g făină,
- sare,
- cimbru.
Rețetă de chifteluțe mănăstirești din legume
- Puneți la fiert boabele de fasole și când jumătate fierte adăugați și morcovul, păstârnacul, ceapa. Condimentați bine cu frunzele de dafin, sare, piper și amestecați bine.
- Când toate legumele sunt fierte, scoateți din oală, puneți într-un bol mare și adăugați feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbru, mărar și pătrunjel, ambele tăiate foarte bine.
- După ce amestecați treceți și prin mașina de tocat. Formați chifteluțele, treceți prin făină și prăjiți în ulei încins.
Chec aperitiv de post cu legume și ciuperci
Puteți prepara și o rețetă de chec de post cu legume și ciuperci. Această rețetă este foarte gustoasă și sățioasă. Și cei vegani o pot prepara acasă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kilogram de cartofi,
- 2 cani mari cu făină,
- 350 g ciuperci champignon brune,
- 2 morcovi, ½ de conopidă,
- 1 ardei roșu, frunze de pătrunjel,
- 150 ml iaurt simplu de soia,
- 50 ml lapte de soia,
- sare,
- piper,
- ½ linguriță cu rozmarin uscat,
- 1 plic de întăritor pentru sosuri (are un gust foarte bun).
- Tăiați legumele rondele, apoi opăriți și lăsați să se scurgă pe un șervețel. Apoi, amestecați făina cu laptele, puțină sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.
- Omogenizați bine ingredientele și puneți într-o tavă de chec. Lăsați la cuptor 10 minute.
- Scoateți apoi tava și așezați legumele în straturi, apoi turnați sosul realizat din iaurtul vegetal, condimente, trei linguri cu făină și întăritorul pentru sosuri.
- Puteți să ornați checul cu legume. Introduceți checul în cuptor și lăsați încă 30-45 de minute. Asta este tot. Poftă bună!, potrivit rețeteșivedete.