Ne mai despart doar câteva zile de Nașterea Domnului, iar multe gospodine sunt în căutarea unor rețete simple. Aceste chiftele nu conțin carne sau ou și ies crocante la exterior și moi în interior. În plus, acestea se pot savura cu piureuri de legume sau pilaf de orez.
Chiftele din cartofi și ciuperci. Nu vei avea nevoie de ou
Multe gospodine evită să prepare chiftelele de post, având teama că acestea se vor zdrobi în timpul procesului de prăjire. Este deja cunoscut faptul că oul leagă întreaga compoziție, însă în acest caz cartoful și grișul te vor ajuta să ajungi la consistența dorită.
Ingredientele de care vei avea nevoie:
- 500 grame cartofi
- 300 grame de ciuperci
- 1 ceapă
- 1 morcov
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- o lingurâ de griș
- 2 căței de usturoi
Mod de preparare
Cartofii se curăță și se pun la fiert întregi. Ceapa, morcovul și toacă mărunt sau se dau pe răzătoarea mare. Cartofii se lasă la fiert până când încep să se înmoaie la exterior.
Ciupercile se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie și se pun într-un vas încăpător. Peste acestea se pun restul legumelor, sarea, piperul, grișul și pătrunjelul verde.
Cartofii se iau de pe foc, se lasă la răcit pentru 10-15 minute, iar apoi se trec prin răzătoarea mare.
Chiftele din cartofi și ciuperci
Se formează chiftelele și se prăjesc în ulei de floarea soarelui. O variantă mai sănătoasă și rapidă este să le introduci la air fryer.
Acestea pot fi servite cu pilaf de orez sau piure de mazăre. Pilaful de post se prepară rapid, iar gustul acestuia este unul incredibil de bun.
Pune la călit ceapa tocată, iar după ce s-a înmuiat adaugă un morcov ras. De asemenea, toarnă un pahar de orez și două de apă. Lasă pilaful la foc mic timp de 15 minute.
Lasă pilaful la foc mic timp de 15 minute, iar la final presară deasupra pătrunjel verde.