Chestorul Cătălin Ioniță s-a supărat și a ieșit la pensie. Are doar 44 de ani

Chestorul Cătălin Ioniță s-a supărat și a ieșit la pensie. Are doar 44 de ani

La vârsta de 44 de ani, chestorul Cătălin Ioniță, fostul șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA) s-a hotărât să-și încheie cariera.

Chiar dacă are o putere de muncă uriașă, Cătălin Ioniță a a ieșit din sistemul care l-a plătit regește. Pensia va fi, desigur, pe măsură.

Înainte de pensionare, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care încetează raporturile de serviciu ale chestorului de Poliție Cătălin Ioniță.

Chestorul Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcţie pentru că nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), necesară exercitării funcţiei.

Potrivit statulului de chestor șef, acesta avea dreptul de a avea acces la informații clasificate în baza avizului Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Direcția Generală Anticorupție are ca scop documentarea infracțiunilor de corupție din Ministerul de Interne.

Pentru că nu mai deţine această autorizatie, Chestorul Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcţie.

Cătălin Ioniță a fost cercetat penal

Reamintim că, în anul 2018, Cătălin Ioniță care îndeplinea funcția de șef al Poliției Române, a fost cercetat penal pentru infracțiunile de trafic de influență și fals în declarații în formă continuată.

Cătălin Ioniţă a fost urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Procurorii DNA îl acuză pe fostul şef al Poliţiei Române că a pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcţionari publici. În aceeaşi cauză, a fost urmărită penal şi Petruţa Dinu, pentru cumpărare de influenţă.

"Suspectul Ioniţă Alexandru-Cătălin, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, a pretins de la suspecta Dinu Petruţa (persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie", informa DNA în iulie 2018.

În 2019, procurorii DNA au clasat dosarul, pe motiv că fapta nu există, potrivit antena3.ro