Cheltuieli la vedere, la Ministerul Educației. Ligia Deca a lansat platforma pentru transparență pnrr.edu.ro
- Mădălina Sfrijan
- 21 august 2024, 16:20
Ligia Deca transparentizează cheltuirea banilor din PNNR pentru educație: Platforma pnrr.edu.ro va fi pusă la dispoziția autorităților și cetățenilor. Cheltuielile legate de acest proiect se ridică la 3.51 miliarde euro.
Ligia Deca a lansat platforma pnrr.edu.ro
Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, a lansat platforma pnrr.edu.ro, care va asigura transparența utilizării celor 3,51 miliarde de euro alocate educației prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
„Transparență și informații mai ușor de găsit! Astăzi lansăm harta investițiilor PNRR pentru educație și website-ul pnrr.edu.ro! Veți putea găsi aici informații despre programele naționale, precum Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, una dintre prioritățile mele, precum și stadiul tuturor investițiilor în infrastructura educațională”, a transmis ministrul Educației Ligia Deca.
Cum va fi folosită noua platformă
Platforma prezintă detalii despre investițiile realizate, incluzând dotarea a 5.846 de școli, digitalizarea a 61 de universități și implementarea Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), care sprijină 159.245 de elevi, așa cum preciza Deca.
Pnrr.edu.ro include o hartă interactivă care prezintă în detaliu fiecare proiect de investiție și permite cetățenilor și autorităților să monitorizeze progresul. Această inițiativă este parte integrantă a programului „România Educată”.
Ligia Deca, plan pentru transparentizarea Educației
Fondurile puse la dispoziția sistemului de educație prin Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea unui mediu educațional modern, echitabil și adaptat la obiectivele naționale și europene.
Ministerul Educației a dotat prin PNRR 89.567 de clase cu echipamente IT, a amenajat 4.377 de laboratoare de informatică și a înființat 143 de Smart Labs. În plus, au fost modernizate 14.610 laboratoare științifice și cabinete școlare, 3.887 de săli de sport și 98 de grădinițe comunitare. De asemenea, investițiile în infrastructura școlară includ achiziționarea de microbuze electrice, care vor transporta 212.883 de elevi din zonele rurale, pentru accesul acestora la educație. Platforma include și o hartă interactivă. Aceasta poate fi deja accesată.