Evenimentul Zilei > International > Chelnerița româncă vs. Mafia italiană. Le-a dat bătăi de cap interlopilor
Chelnerița româncă vs. Mafia italiană. Le-a dat bătăi de cap interlopilor

Chelnerița româncă vs. Mafia italiană. Le-a dat bătăi de cap interlopilor

O chelneriță din România este considerată eroină antimafia în Italia, după ce a avut curajul să înfrunte una dintre cele mai temute familii.

Gemenii Alessio și Vincenzo De Falco sunt nepoții lui Enzo De Falco, o legendă în istoria mafiei italiene, șef al temutului clan Casalesi, asasinat în 1991 într-o încercare de detronare din fruntea familiei.

În seara de 18 septembrie, Alessio și Vincenzo De Falco au bătut-o pe chelnerița de la barul „Gran Vesuvio Caffè”, din San Cipriano d’Aversa. Românca a fost trasă de păr și lovită cu capul de tejgheaua barului pentru că a avut tupeul să le aducă celor doi meseni nota de plată pentru berile consumate. În prealabil, Alessio și Vincenzo De Falco anunțaseră în gura mare că ei nu vor plăti niciun ban în orașul lor, unde mănâncă și beau pe gratis cât vor și unde doresc.

„Te împușc, te omor, nenorocito”, i-au strigat mafioții româncei. La final, de mila ei, un tunisian s-a oferit să achite factura pentru cei doi mafioți, numai ca să scape de bătaie românca. Și, totuși, povestea nu se încheie aici, scrie Gazeta românească.

Transportată la spital, românca a primit și un certificat medical pentru loviturile încasate, doctorii recomandându-i şase zile de îngrijiri. Apoi, neînfricata româncă s-a dus la Poliție, depunând o plângere împotriva atacatorilor. Carabinierii unității operative și radiomobile din Casal di Principe (Caserta) i-au arestat și plasat în arest la domiciliu pentru tentativă de extorcare și lovire pe gemenii Alessio și Vincenzo De Falco (18 ani).