Cheese cake olandez de post. Rețeta cu care îi poți răsfăța pe cei dragi

Cheese cake. Sursa foto Pixabay

România. Rețeta de Cheese cake olandez de post se face cu doar două ingrediente și este foarte gustoasă. Această variantă de rețetă de post a desertului nu are crustă din aluat sau biscuiți și are mai puține calorii decât cea normală. Este ideală pentru copii sau pentru cei care țin dietă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg iaurt vegetal cu vanilie, 40 g amidon de porumb. Dacă folosiți iaurt vegetal simplu, va trebui să adăugați îndulcitor. Peste prăjitură este indicat să puneți dulceață.

Rețetă de Cheese cake olandez de post

Amestecați iaurtul vegetal cu amidonul de porumb. Distribuiți apoi compoziția într-o formă rotundă cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt. Coaceți timp de 50 de minute la 180 de grade. Lăsați desertul să se răcească, apoi scoateți-l din tavă. Decorați, înainte de servire cu dulceață de fructe sau cu bomboane, potrivit rețeteșivedete.

În toate magazinele se găsesc iaurturi vegetale pe bază de nuci de cocos sau alte nuci, dar și din ovăz și soia. Au textura și gustul iaurturilor obținute din lapte animal, dar nu conțin lactoză sau galactoză. Puteți găsi și iaurturi vegetale cu fructe încorporate, pe care le puteți folosi în rețete.

O altă prăjitură de post

Puteți încerca și o rețetă de prăjitură cu gem de prune și ciocolată de post. Pentru acest desert gustos, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 ml apă minerală
  • 150 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 200 g gem de prune
  • o linguriță cu vârf bicarbonat de sodiu
  • trei linguri zeamă de lămâie
  • o linguriță esență vanilie
  • 320-330 g făină 000
  • 70 g ciocolată amăruie vegană, tocată mărunt sau Chocolate chips/drops
  • Opțional puteți folosit și 100-120 g nucă măcinată.

Prăjitură cu ciocolată. Sursă foto: Facebook/Teo s Kitchen

Mod de preparare

Se amestecă apa minerală cu gemul. Se adaugă apoi zahărul, uleiul, zeama de lămâie și esența de vanilie, amestecându-se bine până se omogenizează. Într-un bol separat, se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu. Amestecul de făină și bicarbonat se adaugă peste ingredientele lichide și se amestecă cu un tel până se obține un aluat uniform. Nu uita să adaugi ciocolată în aluat.

Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se presară nuca măcinată deasupra și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 de minute. Acest desert se ține la temperatura camerei. Asta este tot. Poftă bună!