Chec cu ciocolată și nuci. Cel mai gustos desert de post

Chec. Sursa foto: Pixabay

Pregătirea deserturilor pentru familie reprezintă o adevărată provocare în post. Ciocolata fără lapte poate fi folosită în prăjituri, checuri sau porridge și va schimba complet gustul acestora. În plus, untul poate fi înlocuit cu cel vegetal, iar laptele de orez sau migdale este un bun înlocuitor al celui de vacă. Iată cât de ușor poți prepara un chec delicios de post.

Chec de post cu ciocolată și nuci

Dulce și aromat, acesta va fi gustarea favorită a celor mici și un adevărat răsfăț pentru cei mari. În compoziție poți adăuga și alte fructe uscate sau chiar bucăți de ciocolată neagră. Mai mult, ingredientele pot fi măsurate cu ajutorul unei căni.

  • 2 căni de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de lapte de ovăz/orez/migdale
  • câteva linguri de apă minerală
  • 1 tabletă de ciocolată neagră
  • 1 esență de vanilie
  • 1 jumătate de cană cu ulei
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 80 grame de nuci

Mod de preparare

Făina se cerne printr-o sită deasă, iar peste aceasta se adaugă zahărul, un vârf de cuțit de sare și laptele de ovăz. De asemenea, 4-5 linguri de apă minerală se adaugă peste restul ingredientelor.

Chec. Sursa foto: Pixabay

Compoziția se amestecă până când zahărul s-a topit complet. Separat, ciocolata neagră se pune la topit la cuptorul cu microunde, iar apoi se toarnă peste amestecul de făină, zahăr și lapte vegetal.

Chec de post cu ciocolată și nuci

Coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat sau esența și nucile se pun în această compoziție și se încorporează cu ajutorul unui tel.

În funcție de preferințe poți adăuga bucăți de ciocolată neagră, stafide sau migdale.

Se unge o tavă cu ulei și se toarnă amestecul plin de arome. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După 30 de minute, desertul poate fi scos din cuptor și decorat cu zahăr pudră.

Dacă preferi varianta fără ciocolată, poți adăuga în compoziție nucă de cocos.