Charlize Theron, preferată în roluri dramatice

Charlize Theron, preferată în roluri dramatice

Actriţa sud-africană, fost fotomodel de succes, a fost distribuită pe parcursul carierei în cele mai diverse genuri de filme, mai puţin comedii.

Născută pe 7 august 1975 în Benoni, Gauteng, Africa de Sud, Charlize a urmat studiile Şcolii Naţionale de Arte din Johannesburg, iar la 16 ani pleca în Italia, la Milano, pentru a lucra ca model. Din Europa se mută în Statele Unite, la New York, unde îşi continuă munca de fotomodel, după care lucrează ca profesoară de balet. O accidentare pune capăt carierei de dansatoare şi, cu banii trimişi de mama sa, pleacă la Los Angeles.

Este descoperită de un agent într-o bancă, în timp ce se certa cu o funcţionară, şi astfel, Charlize îşi urmează adevărata vocaţie, actoria. Dă lovitura în 1997 cu rolul Mary Ann Lomax din „Avocatul diavolului“, în care a jucat alături de Keanu Reeves şi Al Pacino. După debutul aplaudat de public şi de critici urmează alte oferte de a juca în filme precum „Mighty Joe Young“ (1998) şi „The Cider House Rules“ (1999). Oscar la 29 de ani

Spre deosebire de alte actriţe tinere şi foarte atrăgătoare, care au interpretat cel puţin un rol într-o comedie romantică de succes, producătorii au distribuit-o pe Charlize mai ales în drame. Datorită unei astfel de producţii, inspirată din povestea reală a unei prostituate lesbiene criminale, Charlize Theron câştigă, în 2004, Oscarul pentru Cea mai bună actriţă, cu filmul „Monster“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Actriţa a suferit numeroase schimbări ale înfăţişării pentru a întruchipa cât mai bine personajul Aileen Wuornos. În 2005, primeşte o nouă nominalizare la Premiile Oscar, datorită interpretării rolului Josey Aimes din „North Country“. ROL

O ostatică sexy

> Charlize Theron interpretează în „Trapped - 24 de ore“ (film distribuit împreună cu ziarul „Evenimentul zilei“ de miercuri, 26 martie) rolul Karen Jennings, mama unei fetiţe răpite. > Karen este luată ostatică împreună cu soţul său, dr. Will Jennings (Stuart Townsend), de cuplul de răpitori Joe şi Cheryl Hickey, interpretaţi de Kevin Bacon şi Courtney Love. > Planul răufăcătorilor de a se juca, 24 de ore, cu starea psihică a mamei, timp în care un complice ridică recompensa de la tatăl aflat într-o călătorie, nu decurge conform datelor prestabilite. > Derularea evenimentelor puse la cale de soţii Hickey este dată peste cap în momentul în care fetiţa răpită face o criză de astm, iar Karen şi Will nu acceptă rolul de părinţi-victime şi încearcă să-i învingă pe răpitori cu propriile arme.