Vremea nefavorabilă a dus la anularea mai multor trenuri. CFR a făcut anunțul pe pagina de Facebook a companiei. CFR Călători a precizat, însă, că nu sunt trenuri blocate, iar traficul este deschis pe toate magistralele, conform datelor publicate pe pagina de Facebook a companiei.
"Trenurile intră treptat în graficele normale de circulaţie. La această oră (8:00) traficul este deschis pe toate magistralele, nu sunt trenuri blocate, circulaţia fiind adaptată în continuare la condiţiile de iarnă", precizează compania.
Pe de altă parte, CFR Călători anunţă că în cursul zilei de vineri vor mai fi anulate unele trenuri, susține Agerpres.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, joi, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de ger şi a emis, totodată, o informare de precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până duminică dimineaţă.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 1 martie, ora 14:30 - 2 martie, ora 20:00, va fi în vigoare avertizarea Cod portocaliu în Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea şi local în Oltenia, unde gerul va fi persistent, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Astfel, în 26 de judeţe, inclusiv în Municipiul Bucureşti, temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 şi -6 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -22 şi -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade. În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova şi, izolat, în restul teritoriului.
Începând din seara zilei de joi de la ora 23:00 va fi valabilă la nivel naţional o informare meteo de precipitaţii mixte, polei, ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului.
Conform ANM, până duminică la ora 10:00, temporar vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Banat, precum şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.