CFR Cluj s-a calificat, marți, în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a învins la Celtic Glasgow, scor 4-3. În tur, ardelenii încheiaseră la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1. Așa că „feroviarii” vor juca în turul următor cu Slavia Praga, campioana Cehiei.

Dacă nu se califică în grupele UEFA Champions League, clujenii vor evolua în grupele Ligii Europa și au asigurate 8 milioane de euro.

CFR Cluj a deschis scorul în prima repriză, prin Ciprian Deac, în minutul 27, gazdele au egalat după pauză, datorită lui James Forrest (51). Scoțienii au trecut în avantaj, după reușita lui Edouard Odsonne (61), campioana României a egalat după ce Billel Omrani a transformat un penalty în minutul 74.

Celtic a mai punctat prin Ryan Christie (76), ardelenii au lovit și ei prin același Omrani (80). În minutul 90+7, George Țucudean a stabilit scorul final, pe contraatac.

În final, CFR a rezistat asaltului scoțian și s-a calificat în paly-offul Ligii Campionilor.

De menționat că Dan Petrescu și-a asigurat, personal, bonusul de un milion de euro pe care îl are stipulat în contract în eventualitatea calificării echipei în grupele unei competiții europene.