Sergiu Andon, la un pas de a-şi pierde locul în Parlament

Sergiu Andon, la un pas de a-şi pierde locul în Parlament

Deputatul PC Sergiu Andon, găsit incompatibil după ce a apărut, ca avocat, într-un proces de corupţie, este la un pas de a-şi pierde locul în Parlament. În schimb, Comisia a decis că Florin Pâslaru (PSD) şi el cu verdict de incompatibilitate de la ANI, poate să-şi păstreze mandatul.

UPDATE 3: Comisia juridică a Camerei a amânat din nou, pentru lunea viitoare, cazurile foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, pe motiv că nu mai era timp, pentru că începeau şedinţele grupurilor parlamentare. UPDATE 2: Vicepreşedintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD) a anunţat, la finalul şedinţei comisiei, că în cazul deputatului Florin Pâslaru comisia a constatat că nu există un conflict de interese, astfel că s-a trimis Biroului Permanent a adresă în acest sens.

ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul Pâslaru se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută. UPDATE: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat încetarea mandatului deputatului PC Sergiu Andon, găsit incompatibil de Justiţie. Urmează un vot în plenul Camerei Deputaţilor care să confirme acest vedict. Pe agenda Comisiei mai erau şi cazurile foştilor miniştri Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely. Săptămâna trecută, deputatul PSD Florin Iordache a cerut amânarea dezbaterilor în cazul fostului ministru Victor Paul Dobre pe motiv că acesta nu a reuşit să studieze materialele de la dosar, arătând că şi Laszlo Borbely a solicitat mai mult timp tot în acest sens, informează Agerpres.

Comisia juridică a amânat marţea trecută luarea unor decizii şi în cazurile de incompatibilitate în care s-ar afla deputaţii Florin Pâslaru (PSD) şi Sergiu Andon (PC).

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei patru urmează să fie invitaţi la şedinţa de luni a comisiei.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Victor Paul Dobre, deputat şi fost ministru delegat pentru Administraţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată în legătură cu referendumul din 29 iulie.

În ceea ce îl priveşte pe Laszlo Borbely, procurorul general a solicitat ministrului Justiţiei, la cererea procurorilor anticorupţie, declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului din partea Camerei Deputaţilor necesar începerii urmăririi penale faţă de acesta pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere, informează Agerpres.