Evenimentul ZileiInternationalCEO Parler: „Sunt amenințat cu moartea. Nu pot să merg acasă”

CEO Parler: „Sunt amenințat cu moartea. Nu pot să merg acasă”

CEO Parler: „Sunt amenințat cu moartea. Nu pot să merg acasă”
Șeful Parler, John Matze, a denunțat complotul concertat împotriva companiei sale, pus la cale de companiile Big Tech.

CEO Parler: „Sunt amenințat cu moartea”. Această mărturisire terifiantă a fost făcută de John Matze la Fox News, Președintele director general al Parler, John Matze, i-a spus lui Tucker Carlson că el și colegii săi nu și-au imaginat vreodată că Amazon Web Service sau altul dintre furnizorii necesari rețelei sociale i-ar fi putut refuza serviciiile.

„Cine s-ar fi gândit că acest lucru se va întâmpla?”, i-a spus Matze lui Carlson. „Știi ceva? Ceea ce este cu adevărat interesant este că au făcut-o toți în aceeași zi, cei trei (Apple, Google și Amazon) fără vreun avertisment anterior. Vineri dimineață ne-am trezit gândindu-ne la afaceri, ca de obicei.”

Vineri, Google a scos aplicația Parler de pe Google Play Store. Apple a urmat, sâmbătă, scoțând aplicația din „magazia” sa. Iar Amazon Web Services a tăiat Parler de la serviciile de găzduire web.

Executat fără aviz

Matze i-a spus lui Carlson că, atunci când Google a eliminat Parler, „nu am primit o înștiințare de la Google. Am aflat de la știri. A fost șocant.”

Deși Parler este o rețea nepartizană, ea a devenit un refugiu pentru simpatizanții lui Trump. Dar și pentru alții, interziși pe Facebook sau Twitter, ori care au părăsit aceste rețele în semn de protest.

Matze a declarat că, de când Google, Apple și Amazon au împiedicat accesul Parler la utilizatori, furnizorii pe care echipa sa i-a contactat au refuzat colaborarea.

CEO Parler: „Sunt amenințat cu moartea”

„Am văzut mulți oameni zicând că este îngrozitor ce se întâmplă. Dar am văzut și o mulțime de oameni care participă la cele cinci minute de ură (aluzie la 1989 al lui Orwell – n.r.)”, a spus Matze. „Este dezgustător.”

„Sunt persoane care mă amenință cu moartea”, a adăugat el. „Nu pot să merg acasă în seara asta. Deci s-a mers prea departe. Nu este vorba doar de libertățile noastre civile. (Big Tech) poate închide o companie de un miliard de dolari, de jumătate de miliard de dolari, de azi pe mâine.”


Accesează: