Evenimentul Zilei > Social > Altfel de CENTENAR. De 1 Decembrie, COPIII oferă MÂNCARE SĂRACILOR. Din SUFLET DE ROMÂN
Altfel de CENTENAR. De 1 Decembrie, COPIII oferă MÂNCARE SĂRACILOR. Din SUFLET DE ROMÂN

Altfel de CENTENAR. De 1 Decembrie, COPIII oferă MÂNCARE SĂRACILOR. Din SUFLET DE ROMÂN

Centenar nu înseamnă doar parade și activități artistice. Înseamnă cinstirea acestui neam prin bunăvoință. Simboli ai purității acestui fel de gest care ne face cinste sunt copiii. Iar la această inițiativă care aduc cinste și respect istoriei acestui neam vin elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 „Sfinții Voievozi” București, susținuți de părinți și un grup de polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București. Ei vor împărți mâncare caldă săracilor, de Ziua Națională.

„Pentru a trăi o viaţă care ţi-a fost dată, eşti dator să o meriţi atât ca om, cât şi ca neam în fiecare clipă”, așa a spus Mihai Viteazul în discursul său, după intrarea triumfală în Alba Iulia. Cuvintele scrise pe pagina de Facebook a comisarului Sorin Marinescu, de la Secția Regională de Poliție Transporturi (SRPT) București, omul care a închegat în jurul său oameni cu suflet dar și profesioniști a fost inițiatorul unui gest de excepție. 

Poliția Română susține o inițiativă de excepție și a anunțat că, sâmbătă, 1 Decembrie, un grup de copii din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 „Sfinții Voievozi” București, susținuți de părinți și un grup de polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, vor împărți nevoiașilor 200 de porții de mâncare caldă.

Am aflat că, între orele 11.00-13.00, se vor împărți nevoiașilor 200 de porții de fasole caldă cu cârnați, într-un spațiu special amenajat, situat în parcarea din fața Salonului Regal din Gara de Nord.

Copiii s-au pregătit sufletește și le vor dedica sărmanilor, pe lângă hrană, cântece menite să le aline suferințele sufletești. Un gest nobil, făcut doar din contribuțiile personale ale părinților, profesorilor și polițiștilor cu ajutorul extraordinar al unor oameni simpli care s-au oferit să gătească, gratuit, pentru săraci.