Celulă de criză la MAE. Ciolacu trebuia să plece în Orient. Precizări oficiale. Update

Celulă de criză la MAE. Ciolacu trebuia să plece în Orient. Precizări oficiale. Update O invazie israeliană în Rafah ar avea consecințe teribile. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Update: Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Radu Filip, a explicat care este rolul acestor reuniuni de criză convocate la MAE. Potrivit spuselor sale, situația este monitorizată cu atenție și sunt analizate informații cu privire la evoluțiile următoare. De asemenea, se iau măsuri pentru protejarea și informarea cetățenților români aflați în zonele de criză.

„Reuniunile acestea sunt firești, fac parte din protocolul obișnuit. Monitorizăm situația din zonă, analizăm informațiile pe care le primim de la misiunile diplomatice și de la partenerii internaționali”, a explicat Radu Filip.

Potrivit spuselor sale, până în prezent, nu au fost solicitări de la cetățeni români pentru asistență consulară sau ajutor. Radu Filip a precizat că s-au primit doar solicitări de informații din partea unor cetățeni. Oficialul MAE a precizat că în urmă cu o săptămână au fost reluate avertizările de călătorie pentru Orientul Mijlociu. Este vorba despre Iran. Israel, Liban și Palestina.

Ministerul de Externe, purtăror de cuvânt Radu Filip

Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE, Sursa foto: EVZ

„În momentul în care avem astfel de situații le abordăm cu calm și cu celeritate deoarece situația este volatilă. Din acest motiv am reluat atenționările pentru cetățenii români aflați în zonele respective”, a mai spus oficialul MAE, conform Digi24.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Celulă de criză la Ministerul Afacerilor Externe, în contextul crizei din Orientul Mijlociu. Oficialii din cadrul MAE și cei din Ministerul Apărării monitorizează situația din zonă după atacul Iranului.

 

Oficialii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe s-au reunit pentru a monitoriza situația din Orientul Mijlociu. Reuniunea vine în contextul vizitei pe care premierul Marcel Ciolacu o va începe marți, 16 aprilie în țările arabe.

Celulă de criză la Ministerul de Externe

Oficialii din cadrul Ministerului de Externe monitorizează situația din după atacul Iranului asupra . Reuniunea vine în contextul pregătirii vizitei pe care Marcel Ciolacu urmează să o întreprindă în țările arabe. Acest turneu este programat să înceapă mâine, 16 aprilie.

Ministerul Român al Afacerilor Externe nu a primit solicitări de sprijin consular sau de evacuare din partea cetățenilor din Israel. Situația din Orientul Mijlociu este monitorizată cu atenție, însă nu se pune problema unor evacuări atât timp cât spațiul aerian al Israelului a fost menținut deschis.

Sursa foto: Inquam Photos

Celula de criză a fost constituită încă din cursul zilei de sâmbătă, din momentul lansării atacului din. În contextul evoluțiilor de securitate din regiune, Ministerul Afacerilor Externe () a recomandat românilor să evite călătoriile în Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români care se află pe teritoriile acestor state să manifeste precauție. Ei trebuie să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluțiile de securitate și să respecte cu strictețe eventualele recomandări/instrucțiuni ale autorităților locale.

Avertisment MAE pentru cetățenii care călătoresc în Italia

MAE. Sursa foto: Arhiva EvZ

Premierul, turneu în Orientul Mijlociu

Celula de criză de la Ministerul Afacerilor Externe a fost convocată și în contextul turneului oriental al premierului. Marcel Ciolacu are programată, începând de marți, o vizită oficială în Qatar şi Emiratele Arabe Unite. Celula de criză monitorizează situația din zona de conflict pentru ca vizita premierului să se desfășoare în condiții de securitate.

MAE și Ministerul Apărării l-au informat pe premier cu privire la evoluțiile din regiune și au monitorizat situația din Orient.

Oficialii români, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă au condamnat atacul Iranului asupra Israelului. Aceștia au făcut apel la evitarea unei extinderi a războiului la nivel regional.

Israel pregătește riposta împotriva Iran

Cabinetul de război al Israelului analizează o eventuală ripostă, după atacul Iranului de sâmbătă. După mai multe ore de discuţii, cabinetul de război nu a decis cum şi când să răspundă atacului cu rachete şi drone al Iranului.

Miniştrii şi-au suspendat discuţiile fără a lua o decizie, deşi se aşteaptă să se reunească din nou în viitorul apropiat, relatează postul Canal 12, citat de The Times of Israel.