Evenimentul Zilei > Social > Ce se întâmplă cu Celine Dion . Artista anulează 40 de concerte în Europa. Video
Ce se întâmplă cu Celine Dion . Artista anulează 40 de concerte în Europa. Video

Ce se întâmplă cu Celine Dion . Artista anulează 40 de concerte în Europa. Video

Cântăreața canadiană Celine Dion anulează 40 de concerte programate în Europa, până în aprilie 2024, au anunțat vineri organizatorii turneului său. Ce se întâmplă cu artista.

Céline Dion suferă de o patologie neurologică rară împotriva căreia „își continuă tratamentul”, au indicat aceștia. Vedeta din Quebec anunțase deja în decembrie că anulează sau amână concertele planificate în Europa în perioada februarie-iulie 2023.

„Încerc din greu să-mi recapăt puterile, dar turneul poate fi foarte dificil (…) Este mai bine să anulăm totul acum, până când sunt cu adevărat gata să mă întorc pe scenă”, a spus cântăreața în vârstă de 55 de ani, într-un comunicat de presă.

Ea suferă de o boală extrem de rară:  „sindromul persoanei rigide”

Ultimul concert al lui Celine Dion datează din martie 2020, la Newark (Statele Unite). După cincizeci de concerte în America de Nord, turneul său mondial Courage World Tour a fost întrerupt de pandemia de Covid-19.

Acest turneu nu a putut să se reia niciodată, cântăreața indicând atunci că suferă de spasme musculare,  mai exact de  „Stiff-Person Syndrom” (sindromul persoanei rigide, SPR). În pofida faptului că există tratamente, această boală autoimună poate fi foarte debilitantă.

Această tulburare – care se caracterizează printr-o rigiditate musculară progresivă – antrenează, în cazul lui Céline Dion, dificultăţi de mergere şi o împidică „să-şi folosească corzile vocale” aşa cum ar dori, a declarat cântăreaţa.

Celine Dion are încredere în echipa excelentă de medici

„Mă întristează enorm să vă spun azi că nu voi fi pregătită să-mi reîncep turneul în Europa, în februarie”, anunţă ea. Artista a mai declarat că are alături „o excelentă echipă de medici”.

Acest turneu urma să se reia la sfârşitul lui februarie, în Cehia. În decembrie, la anunţarea patoligiei sale, Céline Dion şi-a amânat turneul Courage World Tour în Europa.

Următorul concert programat a fost la Paris (La Défense Arena) pe 1 septembrie. Starul din Qébéc a anunţat în decembrie că îşi anulează sau amână concertele în Europa din perioada februarie-iulie 2023.

Pe contul de Instagram al artistei se precizează că „biletele achiziționate pentru datele anulate vor fi rambursate la punctul de vânzare inițial”, informează euro.dayfr.com.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: