Celebrul oraș, în care un turist moare în fiecare săptămână

Celebrul oraș, în care un turist moare în fiecare săptămână Sursă foto: Unsplash

Orașele din America Latină sunt renumite pentru peisajele lor pitorești, cultura vibrantă și istoria bogată. Însă, în mijlocul acestor atracții captivante, există un oraș care a câștigat o reputație sumbră. Aici, frumusețea și pericolul se împletesc într-un mod tulburător, căci statisticile arată că, în medie, un turist își pierde viața în fiecare săptămână.

Orașul din America Latină, unde un turist moare în fiecare săptămână

Medellín, considerat cel mai periculos oraș din lume, a devenit o destinație populară pentru turiști, datorită poveștilor lui Pablo Escobar. Autoritățile fac tot posibilul pentru a elimina acest stigmat și pentru a face orașul mai atractiv pentru turiști.

Revista Time Out a numit Medellín „cel mai cool oraș din lume” anul trecut, atrăgând mulți turiști. Odată cu această schimbare însă a crescut și criminalitatea din acest oraș.

Conform newsweek.com, doar anul acesta, 29 de turiști au murit în circumstanțe suspecte în Maddelin, iar autoritățile anticipează că orașul va încheia anul cu 61 de decese ale turiștilor dacă acest trend continuă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Medellin

Sursă foto: Unsplash

Decesele recente au atras atenția la nivel global

Un cetățean american în vârstă de 25 de ani a fost găsit mort joia trecută într-unul dintre hotelurile de lux din cartierul elegant El Poblado din Columbia. Dezorientat, bărbatul s-a urcat într-un taxi dimineața devreme și și-a amintit doar numele hotelului său. Rapoartele poliției spun că angajații hotelului au observat că Croulet părea să fie drogat și indispus. La 9:30 dimineața, corpul neînsuflețit a fost găsit în camera sa.

Un alt rezident american a fost găsit mort într-un hotel din cartierul turistic Laureles la 31 mai. A fost găsit Jaime Eduardo Cisneros, în vârstă de 54 de ani, înfășurat într-un cearșaf și întins pe un pat pe jumătate dezbrăcat. Nu a existat niciun semn de violență. Autoritățile au spus că a intrat devreme în camera sa cu o femeie, dar doar ea a plecat.

Morți suspecte în celebrul oraș din America Latină

Scopolamina, un medicament utilizat pentru a trata greața și vărsăturile cauzate de răul de mișcare, este responsabil pentru multe dintre decese. Scopolamina, cunoscută și sub numele de „respirația diavolului”, a fost folosită de infractorii de mult timp pentru a-și incapacita victimele în jafuri și infracțiuni sexuale.

„Situațiile în care acești turiști străini sunt afectați negativ sunt aproape întotdeauna legate de droguri sau prostituție", a declarat Carlos Calle, șeful Observatorului turistic al biroului procurorului din Medellín, într-un interviu acordat ziarului spaniol El País.

În opinia fostului director al Biroului Procurorului General Regional, Yiri Milena Amado, aceste „cocktailuri mortale” de droguri și alcool sunt frecvent găsite în corpul turiștilor care au murit.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o recomandare de călătorie care clasifică Columbia ca o destinație de „Nivel 3: reconsiderați” și descrie infracțiunile, terorismul, tulburările civile și răpirile ca fiind la o treaptă sub cea mai gravă, „Nivel 4: nu călătoriți”.

De aproape două decenii Medellín se străduiește în mod activ să scape de istoria sa cunoscută de consum de droguri. În 2019, primarul Gutiérrez a dat ordinul de demolare a clădirii Monaco cunoscute ca locul în care Escobar a locuit și a lucrat. În plus, Casa Museo Escobar, care este administrată de fratele lui Escobar, Roberto „El Osito” Escobar, a fost închisă.

 

 

 

Revista presei