Evenimentul Zilei > Actualitate > Celebru mafiot, prins de autorități cu ajutorul unor rețete din Italia
Celebru mafiot, prins de autorități cu ajutorul unor rețete din Italia

Celebru mafiot, prins de autorități cu ajutorul unor rețete din Italia

Gafă de zile mari! Un mafiot italian a fost arestat după ce a fost recunoscut într-un filmuleț postat pe YouTube.

Autorităţile din Italia au reușit să repatrieze din Santo Domingo un membru al mafiei ‘Ndrangheta (mafia calabreză). Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare încă din anul 2014, au transmis autoritățile italiene.

Oamenii legii au reușit să îl repereze pe Marc Feren Claude Biart, născut la Roma în 1967, datorită videoclipurilor postate de acesta pe YouTube, unde chipul său era totdeauna ascuns. Cu toate acestea, tatuajele sale care l-au dat de gol, potrivit poliţiei.

În Republica Dominicană, Biart era cunoscut sub numele de Marc. Acesta a înființat împreună cu soţia sa un canal video pe YouTube, pe care urca scurte filmări în care avea grijă să nu i se vadă niciodată faţa.

Autoritățile italiene au explicat că arestarea acestui mafiot este rezultatul proiectului denumit I-CAN care implică forţe ale poliţei italiene, dar şi din alte ţări precum Germania, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Columbia, SUA, Franţa, Elveţia şi Uruguay, care luptă împotriva mafiei calabreze, una dintre cele mai puternice din Europa.

Biart a fost arestat zilele trecute, în oraşul Boca Chica, în sudul Republicii Dominicane.

Marc Feren Claude Biart ducea o viaţă liniştită în Boca Chica, unde comunitatea locală de expatriaţi italieni îl considera ”un străin”, însă a fost dat de gol de filmările sale difuzate pe YouTube în care prezenta reţete din bucătăria italiană.

Biart era dat în urmărire din 2014, când Parchetul italian a emis pe numele său un mandat de arestare pentru trafic de cocaină în Olanda, la comanda clanului Cacciola, mafia ‘Ndrangheta. Înfiinţată în Calabria, ‘Ndrangheta este considerată cea mai puternică mafie la ora actuală, datorită controlului său asupra traficului de cocaină din Europa.

Prezentă pe toate continentele, ‘Ndrangheta a detronat de pe prima poziţie mafia siciliană Cosa Nostra, devenind cea mai importantă organizaţie criminală din Italia.

Sursa: Agerpres